Svenska
Blog

Spelmusikfredag (194)

Då var det fredag igen, och även om helger som bekant för min del åtminstone inte är riktigt lika speciella i och med att jag har sommarlov, så känns det ändå skönt eftersom det börjar närma sig semesterdags. Även om jag varit ledig de senaste veckorna så ska det i alla fall bli oerhört skönt att dra iväg till en annan ort och kunna koppla av och ladda batterierna igen. Är tveksam till hur min aktivitet kommer att se under den kommande veckan, kanske blir det något inlägg ändå, men det är främst veckan därpå som jag kommer vara tillbaks i full kraft.

Men nu är det dags för lite spelmusik, och den här gången återvänder vi till andra världskrigets slagfält i form av Battlefield V-soundtracket. Som jag redan nämnt i omgångar har de båda kompositörerna Johan Söderqvist och Patrik Andrén verkligen höjt ribban med musiken i de två senaste Battlefield-spelen, som emellanåt har lite vibbar av Howard Shores musik till Sagan om ringen-filmerna.

Detta stämmer definitivt in på inledningen till "Under No Flag", med det sagt så är det inte menat till att ta ifrån någonting med låtens kvalité, för just denna spellåt är en av mina personliga favoriter ur soundtracket. För efter inledningen när flöjten väl börjar spela och de andra instrumenten följer med, så skapas det en perfekt harmoni mellan instrumenten och en strålande komposition som sätter fart på känslorna.

Under No Flag (Johan Söderqvist & Patrik Andrén)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (194)

HQ