Svenska
Blog

Spelmusikfredag (204)

Då var det fredag igen, vilket såklart innebär mer ljuvlig spelmusik för era öron att få lyssna på. Nu när det är oktober kommer jag i vanlig ordning att satsa på "Retroktober" där mer retrodoftande musik får sin chans att skina. För som bekant är jag dessvärre inte lika lärd i de äldre spelmusikstyckena som skrivits, utan är mer uppväxt med de mer instrumentella och modernare spellåtarna.

Sett till retrospelmusik tänkte jag faktiskt inleda med lite musik från Castlevania: Symphony of the Night, även om jag är rädd för att det sätter ribban för högt inför de kommande veckorna. Nåja, det är inte någon idé att fastna i framtiden, utan det är (i det här fallet åtminstone) bättre att fokusera på nuet.

Med en titel som "The Tragic Prince" skulle en kunna tro att det är en spellåt som bjuder på, ja, tragedi. Vilket inledningen av låten anspelar på, men när låten väl kommer igång så är det snarare en riktigt festlig låt. Med det så menar jag att den är har en ljuvlig ton som jag fastnade för i samma sekund som den sattes igång. Ändå en bra låt att inleda årets Spelmusikfredag Retroktober-special med.

The Tragic Prince (Michiru Yamane)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (204)

HQ