Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Första delen av Mockingjay är nu sedd

Första delen av Mockingjay är nu sedd

This post is tagged as: Hunger Games, Film

Jag minns ungefär när första Hunger Games-filmen och hur mycket snack det var kring den. Min första reaktion? "Vad är det här för mainstream jippo?" Bestämde mig ändå hursomhelst för att ge första boken en chans, och jag vart riktigt överraskad över hur mycket jag gillade den. De andra böckerna lästes också, och jag gav mig naturligtvis an filmerna som jag även gillade skarpt.

Sent som jag brukar komma till biofilmer såg jag Mockingjay - Part 1 först igår. Hur pass trogen den är mot boken är jag inte helt säker, eftersom jag inte kom ihåg så mycket från boken. Men då Hunger Games-filmerna verkar vara de mer trognare filmerna av bokadaptioner jag sett är väl det mesta intakt, även fast det naturligtvis finns skillnader. Jag kan bara inte komma ihåg de just nu.

Men filmen gillade jag det, det gjorde jag. Riktigt mycket. Satt i princip hela tiden på spänn, dels för den var riktigt spännande men också för att den känns rätt mörk. Dels för det mörka filtret de lägger på, men också pågrund av det som vi får se i filmen. Något som inte är ett undantag jämtemot de förra filmerna och böckerna. Den dystra musiken bidrog också till det vid ett flertal tillfällen.

Jag gillar även skådespelarnas insats, speciellt Jennifer Lawrence som enligt mig går från klarhet till klarhet. Att Katniss också är en jävel med pilbåge är fan sexigt... Har självt hållit på med bågskytte, men har inte kunnat skjuta med pilbågen på ett bra tag eftersom jag inte riktigt haft tid till det. Saknar faktiskt känslan av att ta upp bågen, dra strängen mot mig, släppa den och se pilen flyga mot sitt mål. Fast det har inte med saken att göra, inser jag nu.

Måste även ge ett slag för Donald Sutherland i rollen som President Snow, han känns verkligen vidrig. Minns jag var lite besviken på honom efter första filmen, mest för att jag egentligen hade tänkt mig Snow se ut som President Harling från Ace Combat: Squadron Leader när jag läste böckerna. Vilket är lite ironiskt, eftersom Harling är allt som en president borde vara men ändå ser ondskefull ut. Men jag tror jag kunnat släppa det nu, hehe.

Men för att komma med några negativa synpunkter tyckte jag vissa karaktärer fick för lite tid på skärmen om jag ska vara ärlig. Det var dessutom svårt att inte bli upprörd över slutet, inte för det var dåligt på något sätt, men jävlar vilken cliffhanger egentligen. Nu sitter jag liksom och bara längtar till nästa film. Well played, well played...

Men jag känner mig riktigt nöjd med den första delen av Mockingjay, och ser framemot nästa och sista del i Hunger Games.

HQ