Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Andra delen av Mockingjay är nu sedd

Andra delen av Mockingjay är nu sedd

This post is tagged as: Hunger Games, Film, Recension

Var och såg den andra delen av Mockingjay i fredags, och därmed även den sista Hunger Games-rullen, och hade tänkt dela med mig lite av några korta tankar om filmen. Överlag gillade jag filmen definitivt, och rent generellt håller den sig på ungefär samma nivå som dess föregångare, och även fast det inte vart ett känslofullt farväl till serien så kändes det ändå lite tomt när jag begav mig ut ur biografen.

Överlag tyckte jag den kändes ganska likvärdig med föregångaren, då det fanns ett flertal stunder då jag satt på helspänn. Mycket spänning fanns att finna, och det känns att det är mycket som står på spel, så om du gillade den förra filmen (som jag) så tror jag att du även kommer gilla denna. Dessutom så kändes den något rappare i tempot vilket uppskattas.

Skådespelarinsatserna tyckte jag likt den förra filmen var strålande, och för mig är det ingen som helst tvekan att Jennifer Lawrence gör en riktigt bra insats och Donald Sutherland känns lika obehaglig som han tidigare gjort i de här filmerna. Dock har även denna film samma bristande punkt som den förra filmen, nämligen att flera karaktärer återigen får alldeles för lite utrymme på skärmen, vilket jag tycker är riktigt synd.

Något annat som jag måste kommentera är hur pass liten del triangeldramat mellan Katniss, Peeta och Gale verkligen tar upp, något som jag faktiskt inte tänkt på tidigare. Nu vet jag ju i och för sig hur det slutar i och med att jag läst böckerna, men i filmerna så känns detta inte som någon större grej egentligen. Vilket är synd, då jag i slutändan aldrig riktigt brydde mig om det här triangeldramat på vita duken även fast jag vill minnas att det var en av flera anledningar till att jag fortsatte vända blad i böckerna.

Något som jag tycker Hunger Games-filmerna lyckats bra med överlag, förutom spänningen och skådespeleriet, är det hur pass trogna de håller sig till böckerna, i alla fall utav det jag minns. Jag är visserligen inte särskilt petnoga med hur mycket en film skulle kunna skilja sig från boken, men jag uppskattar ändå hur pass nära de här filmerna håller sig till sitt källmaterial.

Dessutom visar filmen en lite mer annorlunda sida av rebellerna som Katniss strider med, jag ska inte gå in mer på detalj om exakt vad detta innebär. Men det lilla jag kan säga är att det gör att konflikten känns mer nyanserad i jämförelse med de tidigare filmerna, vilket framförallt visas genom ledaren Alma Coin men även Gale, som visar på att rebellerna kanske inte är så genomgoda som man skulle kunna tro.

Som sagt vart det ingen tårdrypande final för min del då jag inte hängt med Hunger Games så jättelång, tror jag började läsa böckerna innan den andra filmen gick på bio så jag har ingen jättestark koppling. Men nog kändes det lite tomt måste jag ändå erkänna. Dock kände jag inte att slutet var så bra som jag hade hoppats på, då jag upplevde det som att det vart lite många slut och att det samtidigt ändå fattas något. Exakt hur detta gick till är lite av ett mysterium för min del.

Men gillar du Hunger Games-filmerna lär du nog även gilla denna, framförallt om du uppskattade den första delen av Mockingjay. Sammanfattnings tycker jag det är en riktigt bra film trogen sin förlaga, med mycket spänning som får en att sitta på helspänn och bra skådespeleri från framförallt huvudrollsinnehavaren men även övriga skådespelare.

HQ