Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (87)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, vilket jag sett framemot trots att påsken var för inte alls länge sedan. Apropå det vill jag passa på att ge en ursäkt för frånvaron för Spelmusikfredag förra veckan, eftersom det var påsk och jag vid just det tillfället kände mig ofantligt trött så det vart helt enkelt inte av. Men nu är Spelmusikfredag tillbaks, with a vengance!

För det får jag nog ändå lov att säga, eftersom veckans spellåt är inget mindre än "Harbinger" från förra årets actionpackade Doom. Generellt har liret fantastiskt bra och tung musik signerad Mick Gordon, men "Harbinger" står nog faktiskt som en av mina absoluta favoriter ur soundtracket.

Låtens inledning är relativt lång och inte särskilt actiontung, även fast gitarrsträngarna känns tillfredsställande är det ganska långsamt. Sedan smäller det. Bokstavligt talat. För plötsligt, efter strax över en minut av det uppbyggande introt, tar Mick Gordon i med hårdhandskarna. Vad som följer är en kraftig symfoni som besitter mycket tyngd är alldeles fantastisk. Lyckligtvis går den inte enbart på fullgång utan har flera delar där tempot saktas ned rejält, men det är knappt så en hinner hämta sig innan nästa kaskad av vråltempo startar igen.

Om jag skulle beskriva denna låt med endast ett ord, skulle det vara perfektion.

Doom - Harbinger

Spelmusikfredag-spellista