Svenska

Wolfenstein till Switch är faktiskt riktigt bra!

Skrivet av Jeppman97 den 3 september 2018 kl 15:46

Har under helgen spelat ut vad som mycket väl kan vara ett av de hårdaste actionspelen jag spelat på bra länge, nämligen Wolfenstein: The new colossus. Stenhårt, brutalt och adrenalinpumpande. Jag är mycket nöjd. Förvånansvärt bra historia bjöd det också på, med ett färgstarkt galleri av karaktärer och spännande händelser. Det är en ruggig alternativ verklighet av vad som kunnat ske om nazisterna hade vunnit andra världskriget.

Men det var inte spelet i fråga som jag hade tänkt skriva om utan om hur det fungerar till formatet, som har varit Nintendo switch. Vi vet alla att den inte kan konkurrera med PS4 och Xbox One (och framförallt inte PC) gällande rena hästkrafter. Däremot blev jag förvånad över hur bra spelet rullade på Nintendos hybrid. Man har fått offra upplösning (som för övrigt är dynamisk) och texturer, men det här är nog ändå ett av Switchens snyggaste spel rent tekniskt. Bara någon enstaka gång dippade frameraten märkbart.

Jag har mest spelat på TV:n och det är nog även där spelet mår som bäst tillsammans med en pro controller. Bärbart fungerar ypperligt, men just att spelet är så pass storytungt som det ändå är gör att jag föredrar det på stor skärm, där jag ligger bekvämt tillbakalutad i soffan.

Man kan definitivt argumentera för att bästa formatet är någon av de traditionella konsolerna och det har jag absolut inga problem med att hålla med om. Men om man som jag lever ett ganska hektiskt liv och inte alltid riktigt vet om man har tillgång till TV eller inte så har detta varit ett fullgott substitut. Portningen är faktiskt riktigt bra! Det börjar märkas att Panic Button (de som också portade Rocket league och Doom till Switch) börjar bli varma i kläderna vad gäller att jobba med hårdvaran. För det har verkligen gjort ett fullgott jobb. Wolfenstein till Switch är faktiskt riktigt bra!

Jeppman97 over and out!

HQ