Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Ge mig Faaaaaalloooouuuuuuuut!

Skrivet av Jesper den 5 juli 2007 kl 18:57

Exakt sådär känner jag just nu. Ge mig, ge mig, ge mig, ge mig. Ge mig nu, ge mig hårt. Självklart är det Fallout 3 jag vill ha, inget annat. Jag har tidigare pratat om att Bioshock var det spelet som jag önskade och längtade mest efter. Det är numera inte sant. Det är faktiskt Fallout 3 som jag åtrår så mycket att mitt innanmäte nästan förvandlas till sörja.

Det ser så fantastiskt härligt superläckert ut att man bara vill smälla av. Visst har vi inte fått se eller höra speciellt mycket än så länge, men det vi vet får mig att gå på helspänn ända till lanseringen, som ligger över ett år bort. För den som ännu inte har gjort det, rekomenderar jag starkt att läsa Benkes matiga intryck av spelet, från när han var där och besökte Bethesda.

Samtidigt som man längtar är allt, trots allt, inte bara bra. En ny utvecklare ska vänja sig vid en ny licens, och flera förändringar som är gjorda är jag inte helt och hållet nöjd över. Som stridssystemet, och det faktum att det är mindre yta än i Oblivion. Men samtidigt ska man vara realist och leva i nuet. Något som tyvärr stora delar av Fallout-samhället har grova problem med.

Nu ska man kanske inte peka allt för mycket, men faktum är att Fallout-samhället som har bildats på internet är sjukligt hemskt och består till största delen av extremt bittra puritaner som vägrar allt vad förändring heter. Trist, men så är det, och jag misstänker att de flesta stora spelserier får utstå samma sak. På fansiter och internetforum över hela världen samlas människor och fördömer Fallout 3 och Bethesda, utan att egentligen ha någon som helst grund.

Jag skulle kunna satsa min hatt på att ingen av kritikerna har spelat Fallout 3, och ingen av oss vet hur det färdiga spelet kommer att bli. Det faktum att det gnälls på att det ska vara i ett nytt perspektiv förstår jag inte riktigt. För faktum kvarstår att år 2008 (då det släpps) kommer det att snudd på omöjligt att släppa ett spel som fungerar och ser ut på samma sätt som Fallout gjorde tio år tidigare. Det är faktiskt, till viss del en helt annan bransch nu.

Stridssystemet kan jag tycka låter lite halvstruligt, men jag förbiser det gärna och väntar med att dömma innan jag får spela Fallout 3 själv, det kan faktiskt bli superlyckat, det vet ingen. Jag hoppas dock, och sätter min tillit till Bethesda. Även det är en detalj, då jag har läst flera hundra åsikter om att Bethesda suger, är en olämplig utvecklare, består av klåpare etc etc. Fåntratteri på högsta nivå anser jag.

Den som går ut och, på fullaste allvar, menar att en utvecklare som har gjort bland annat Morrowind och Oblivion (visst köper jag att Battlespire och Redguard inte var direkt spel...) skulle vara en ickekompetent utvecklare...kan inte veta speciellt mycket i min åsikt. Då kanske man ska fundera på att ge upp spel och kanske intressera sig för...knyppling eller något? Bethesda må ha mycket att bevisa med Fallout 3, och jag hoppas att de kommer att slå oss alla med förvåning.

Jag sätter min tilltro till att gänget kommer att göra ett fullgott jobb med Fallout 3, och vad som än må komma efter. Sedan känner jag att vi kan få njuta av ett nytt Fallout-spel är under utveckling av en duktig utvecklare. Istället för att vara bittra, sura och måla fan på väggen på en gång. Rock on Bethesda, make my day, ge oss ett briljant Fallout 3 :D

Ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig. Ge mig nu.