Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

LIVE
HQ
logo hd live | Inkulinati
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska

   Jag gillar inte Fall Guys som free to play

   Det är ingen hemlighet att jag har varit som besatt av Fall Guys under långa perioder sedan det släpptes gratis till Playstation Plus-användare för ett par år sedan och jag skulle till och med våga gå så långt som att påstå att det är spelet jag spelat allra mest sedan dess. Det är något med bandesignen som jag verkligen inte kunnat få nog av då det på många sätt kastar mig tillbaka i tiden till mina favoritnivåer till Mario Party 6. Platforming mot andra spelare har en särskild plats i mitt hjärta och i Fall Guys har jag ju haft den storslagna möjligheten att tampas om förstaplatsen i en grupp om 60 unikt kulörta, ruffande, skuffanda och ramlande bönblobbar. Helt i min smak, särskilt då jag faktiskt lyckats bli ganska bra på det med ett drygt hundratal vinster i bagaget. Jag är långt ifrån bäst men en klart duglig motståndare.

   Som vi tidigare har rapporterat om på Gamereactor har ju Fall Guys gått och blivit gratis för alla att spela, Free to Play, och jag förstår att det var rätt steg för utvecklarna att ta på många sätt. För mig har förändringen dock gjort att spelet har tappat mycket av den charm som jag förälskat mig i. I grunden är det ju samma spel med samma banor och samma galet underhållande situationer men känslan och drivet att vinna gick någonstans förlorat med den nya uppdateringen. Fall Guys idag känns för mycket som ett... ja, gratisspel. Motivationen av att kamma hem en ack så eftertraktad krona försvann i samma veva som de ikoniskt kunliga hattarna upphörde att fungera som valuta för de mest stilfulla skruderna och nu endast fyller funktionen av erfarenhetspoäng. Den nya valutan som tagit kronornas plats är precis så identitetslöst identisk med hur in game-pengar födda ur mikrotransaktioner ser ut och fungerar i alla andra spel i genren. Jag saknar den peppiga stämningen bland menyerna mellan matcher och spänningen av att se vilka nya dräkter som dykt upp i butiken, för väggen av betalinnehåll som nu präglar den tidigare så minimalistiskt charmiga affären lockar mig inte det minsta. 

   I slutändan så är det ju naturligt att ett gratisspel känns som just ett gratisspel och att klaga över något så värdsligt som Fall Guys är ju också ett tecken på hur gott ställt jag faktiskt har det i övrigt. Ändå kan jag inte låta bli att sörja hur mitt absoluta favoritspel för flera personer gick och förlorade en stor del av sin själ över en natt.

   Jag gillar inte Fall Guys som free to play

   Inte samma sak längre...

   HQ