Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Köptips: Generation 64

Skrivet av Jonas den 19 oktober 2014 kl 04:28
This post is tagged as: Böcker

Har spenderat praktiskt hela lördagen på rygg, liggandes i sängen med persiennerna fördragna och mysbelysning. Är fortfarande sjuk och dödstrött som en följd av detta. Gamereactor #114 gick till tryckeriet i fredags och därför har jag äntligen hunnit börja läsa Generation 64, en maffig coffee table-bok om Commodore 64.

Författarna heter Jimmy Wilhelmsson och Kenneth Grönwall och de har gjort ett oerhört gott jobb med design, att rota fram gammal kuriosa och intervjua intressanta personer som var med när det begav sig (även om jag ifrågasätter det utrymme exempelvis Henrik Schyffert får). Dessutom är sidorna fyllda med läckra bilder på spel jag halvt hade glömt.

Kort sagt, Generation 64 rekommenderas varmt, antingen som en nostalgisk återblick, som snyggt dokument över spelhistoria eller bara en lektion i en svunnen tid för de gamers som inte var med när det begav sig men som ändå vill veta mer. Bästa priset jag hittat är på Adlibris, men ni är såklart mer än välkomna att tipsa varandra i kommentarsfältet nedan annars.

Köptips: Generation 64

Förtjänar absolut en plats i din bokhylla. Eller på ditt coffee table...

Facebook
TwitterReddit