Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Två veckor till avspark

Skrivet av Jonas den 26 augusti 2015 kl 03:26
This post is tagged as: NFL

Det är faktiskt på pricken två veckor kvar till 2015 års säsong av NFL, vilken sedan kulminerar med Super Bowl 50 i februari. Snart dags för fotboll, med andra ord. I första matchen möter regerande mästarna New England Patriots ett ganska skakigt Pittsburgh Steelers, och trots att quarterbacken Tom Brady inleder med fyra matchers avstängning borde detta sluta med en klar vinst för ett Patriots som återigen kommer ta sig till slutspel.

Om de vinner Super Bowl är däremot mer osäkert. Brady är visserligen makalöst bra, men han börjar bli en ålderman, och det ultrastarka bygget börjar krackelera lite. Så vilket lag går hela vägen då? Vilka gör det inte? Här är mina stalltips inför årets NFL-säsong.

Vilka gör fiasko: Det är dags för Denver Broncos att sluta förlita sig på Peyton Manning. Han var inte i storform förra säsongen, och han har såvitt jag vet inte blivit yngre. Den här gången missar de slutspel och tappar den givna AFC West-vinsten till San Diego Chargers.

Vilka blir årets överraskning: Arizona Cardinals. Spelschema, lag... Det mesta tycks stämma och det här kan bli ett lag som skräller.

Vilka vinner Super Bowl: Seattle Seahawks tror jag kommer gå långt i år igen och nog är det deras tur denna gång efter att ha varit snubblande nära.

Vilka vinner Super Bowl (reserv): Som fegisalternativ sätter jag slantarna på New Orleans Saints. De har talangen, men spelet har inte riktigt stämt och den defensiva linjen har fått fin förstärkning. Denna gång kan det vara dags.

Håll utkik efter: Miami Dolphins spelade över sin förmåga förra året och jag tror de kommer göra det igen. De har dessutom ett snällt spelschema och riktigt bra offense.

Håll även utkik efter: Colin Kaepernick i San Fransisco 49ers. En av de absolut roligaste quarterbackarna som har en förmåga att improvisera som slår det mesta. Rätt skabbigt lag i övrigt, men det är omöjligt att inte heja på denne man.

Och mina favoriter: Minnesota Vikings ser trevligt nog bättre ut än på åratal. De kommer inte vara någon match för Green Bay Packers, men nog borde de kunna nå en hedrande andraplats i NFC North.

Jag avrundar med att citera mitt eget blogginlägg från förra året med tips på hur just du kan se NFL i år. Har du fortfarande inte lyckats lära dig reglerna, så skaffa senaste Madden och lira med någon polare. Jag skriver det varje år, och alltid är det några som hör av sig för att tacka efter att jag bidragit till att de upptäckt världens förmodligen mest underhållande sport. Roligt såklart!

Enklast men sämst är att nöja sig med svensk TV. Oftast är det TV10 som sänder (osäker på hur det är i år), och de har utvalda matcher vilket gör det halvt omöjligt att aktivt följa ett lag. Bilden brukar också vara småsunkig (som i betydelsen = ingen HD). Dessutom brukar samma reklamer vevas varv efter varv på TV, vilket snabbt blir tjatigt.

Det näst bästa alternativet är att satsa på är Viasat Sport som sänder fler matcher och erbjuder fotboll i HD. Många av er har kanske redan denna tjänst och om inte så är den överhuvudtaget bra med vettiga kanaler, filmer och appar i övrigt med. Däremot kostar den lika mycket som det bästa alternativet, så är det bara NFL du vill åt så rekommenderar jag...

...att du skaffar NFL Gamepass. De har flera bra lösningar där jag satsar på det dyraste direkt, men för den som bara vill följa ett lag eller kolla vissa veckor finns prisvärda varianter för det med.

NFL Gamepass har också, enligt min ringa mening som ändå testat bra många, den bästa sport-appen av alla. Det är helt enkelt hutlöst fiffigt att kolla via smartphone eller tablet om man vill och tjänsterna är lika pedagogiska som snygga. Att dessutom få hela den amerikanska showen med mellansnack, reklam och så vidare gör en hel del.

Om du nappar på NFL Gamepass så laddar du hem appen till Android på denna länk, Iphone-användare styr kosan hitåt medan ni som har Windows Phone 8 istället kör på denna.

Två veckor till avspark

Vilka tror du ror hem Super Bowl 50?

HQ