Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Vanvettigt spännande fotboll

Skrivet av Jonas den 16 januari 2017 kl 02:57
This post is tagged as: Sport, NFL

Sitter fortfarande helt svettigt och bara skakar efter kvällens fotbollsmatch. Sammandrabbningen mellan mellan Green Bay Packers och Dallas Cowboys innehåll väl ungefär allt det där som gör sporten så överlägset underhållande med stenhårt spel ända in i slutsekunderna.

Efter ett snabbt fieldgoal från Dallas började Green Bay storspela och när de klev av för halvtidsvila stod det betryggande 21 - 13 till mejeriklanen från Wisconsin, något de resolut sedan utökade till 28 - 13 och efter en neslig interception började jag nästan tycka synd om Dallas (jag skrev "nästan"). Men sedan vände det. Medvinden blev motvind och allt Dallas gjorde bara satt och med en halv minut kvar att spela stod det 31 - 31.

Jag svettades som en gris, bet på naglarna och idisslade med käkarna som besatt. Efter ett katastrofalt spel såg allt kört ut, men nejdå, hoppet hölls vid liv och hängde med tre sekunder kvar på ett ynka field goal på ett avstånd där det ofta missas - som en märkbart nervös kicker satte. Men Dallas coach hade signalerat time out innan avblåsning och det var bara göra om allt.

En ännu mer märkbart nervös kickers klev fram och sparkade en skev boll som såg ut att vara på väg ut, så till den milda grad att en av två domare väntade med måltecknet. Nu har jag stora frossan och det känns som jag druckit sexton liter extra koffeinstint kaffe. Vilken jävlar match. Hoppet lever. Green Bay mot Super Bowl.

Där kommer givetvis maskinen New England Patriots vänta och suga ut allt hopp som Azkabans olustiga Dementorer. Jag tror det står i kontraktet att de ska spela och vinna vart fjärde år (de har vunnit fyra gånger under 2000-talet och spelat Super Bow sex gånger). Stackarna har nu inte vunnit på två år nu och fick förra året inte vara med alls. Jag missunnar givetvis inte Tom Brady en fjärde Super Bowl-ring. Eller som något smartskaft på Twitter skrev inför lördagsnattens match:

Keys to a New England Patriots victory on Saturday night:

•Arrive at Gillette Stadium on time

...och det känns inte ens som ett skämt. Vilka tror du tror hem Super Bowl och har du börjat planera käk, snask, Gamepass-licens och måndagsledighet inför den stora dagen ännu?

Vanvettigt spännande fotboll

Världens bästa TV-sport, prima fotboll av amerikanskt snitt (det vill säga ej soccer).

HQ