Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Fullständigt episk Super Bowl

Skrivet av Jonas den 6 februari 2017 kl 15:01
This post is tagged as: NFL

Det blev inte vilken Super Bowl som helst under den gångna natten, jag vågar rent av påstå att historia skrevs. Inte bara för att Tom Brady blev första quarterback med fem Super Bowl-ringar och att sudden death krävdes för att avgöra matchen - utan för den direkt osannolika spänning som uppstod när New England Patriots i stundens allvar började inse att att de höll på skämma ut sig totalt.

Vid ett tillfälle stod det 3-28 i matchen och därmed borde det ha varit ganska klart. Men i sista quartern klappade Atlanta Falcons ihop och Patriots började likna mer det lag jag känner dem som. En halvt ostoppbar maskin, ett riktigt jäkla monster och snudd på en naturkatastrof. Klapp-klapp-klapp. Bradys passar satt en efter en. Atlantas försvar fick inget gjort och anfallet som desperat hade behövt en enda poäng till för att vara relativt säkra spelade ännu sämre.

De klarade till slut inte pressen och föll ihop som ett korthus medan marginalerna var på New Englands sida 3-28 blev 9-28 som blev 12-28 som blev 20-28 och till sist 28-28. Och då var det ändå fyra sekunder kvar att spela vilket Patriots borde nyttjat till ett Hail Mary-försök (långkast) men slarvade bort istället.

Sudden death var ett faktum, något som fungerar lite annorlunda kontra andra sporter och ofta kan uppfattas som orättvist för den oinvigde då ett lag får börja med bollen och gör de Touchdown vinner de matchen. Blir det å andra sidan Field Goal får det andra laget chansen att spela en drive. Faktum är dock att det är betydligt mer rättvist än man kan tro och statistik visar på ett litet övertag för den som vinner slantsinglingen, men att det bara är marginellt större än nackdelen att skjuta först vid straffavgörande i NHL.

Med Tom Brady som dirigent spelade New England Patriots stabilt fram till Atlanta Falcons mållinje och en Touchdown kunde levereras. Miraklet (vilket det faktiskt finns fog att kalla det) var ett faktum. 34-28 och Patriots är regerande Super Bowl-mästare. Viiiiiilken sanslös natt.

Fullständigt episk Super Bowl

Så ofantligt värdigt. New England Patriots - ledda av den rimligen genom tiderna bästa quarterbacken någonsin - gjorde resolut en upphämtning av ett slag som aldrig tidigare skådats i en Super Bowl.

HQ