Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Roligt att äga Playstation 4 Pro

Skrivet av Jonas den 21 april 2017 kl 02:16
This post is tagged as: Playstation 4

Jag har tidigare varit inne på idén att Sonys försprång tidsmässigt med Playstation 4 Pro kan få väldigt stor betydelse. Dels för att försprång är viktigt (Xbox 360 hade aldrig dominerat Playstation 3 förra generationen utan detta), men dels för att det ger utvecklarna mer tid att lära sig konsolen.

Nu kommer Microsoft med hårdvara som ser ut att vara något i hästväg i konsolsammanhang till hösten, men då är det också helt ny hårdvara för utvecklarna att lära sig. Även en busenkel konsol att utveckla till som Xbox 360 har enormt stora skillnader i hur de första och sista spelen såg ut till formatet. Jämför Call of Duty 2 med Call of Duty: Black Ops 2 så förstår ni vad jag menar.

Utvecklarna kommer alltså att vara bättre på att nyttja Playstation 4 Pro och eftersom de potentiella köparna till formatet är några miljoner mot noll för Scorpio (i dagsläget), så är det såklart mer ekonomiskt att försöka satsa mer krut där. Jag försöker inte alls säga att Playstation 4 Pro-spelen kommer se bättre ut än till Scorpio (även om jag är övertygad om att det kommer finnas sådana med, precis som en del Xbox One-spel sett bättre ut och flutit smidigare än till Playstation 4), utan att det har potentialen att ge mer för pengarna.

Nu vet vi såklart inte vad Xbox Scorpio kommer kosta, men det verkar hyggligt resonabelt att tro att Microsoft inte kommer idka välgörenhet mer än de behöver. Det kan alltså bli att man får betala märkbart mycket mer för ibland knappt märkbara skillnader. Jag vet, det är ett negativt scenario, men inte alls orealistiskt och åtminstone delvis byggd på faktamässig grund.

Sony behöver knuffa på utvecklarna nu och få igång dem med Playstation 4 Pro. Jag är väl medveten om att vartenda spel av rang idag stödjer konsolen, men det är ganska pliktskyldigt. Kan de damma igång ordentligt och leverera grissnygga spel så sitter de plötsligt i en ännu bättre sits inför hösten än de redan gör. Därför tror jag att vi på E3 kommer få se spår av just detta då i synnerhet de spelen visas upp med mer snack om hur mycket läckrare spelen nu är.

Att Scorpio ska bli bäst säljande format åtminstone i Storbritannien och USA är förmodligen ändå något Sony väldigt gärna undviker och då kan det börja vara dags att agera nu och lyfta formatet bättre. Kort sagt tror jag prestandakonkurrensen hårdnar och vinnare är som vanligt vi spelare - i synnerhet alla med Playstation 4 Pro.

Har du skaffat Playstation 4 Pro ännu och vad tycker du om den hittills?