Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Nintendo förstår det här med återvinning

Skrivet av Jonas den 16 januari 2018 kl 12:43
This post is tagged as: Nintendo, Switch

Jag hade semester förra veckan, men följde ändå den Nintendo Direct som kördes, där det utannonserades spel på väg till Switch i rakettempo. Det var dock förvånansvärt få nya spel, men desto fler versioner av äldre titlar såsom The World Ends With You, Dark Souls och Ys VIII: Lacrimosa of Dana från tredjepart och Hyrule Warriors och Donkey Kong Country: Tropical Freeze från Nintendo själva.

Visst visades även nya spel såsom SNK Heroines Tag Team Frenzy och Mario Tennis Aces, men jag var ändå mer än nöjd med vad som togs fram. Wii U var en konsol som missades av väldigt många. Under sin livstid sålde den vad Switch fått ihop på ett ynka år, och därför har folk i hög grad missat de fantastiska spel som ändå släpptes till den. Parallellerna där mängder av HD-versioner av praktsuccéer från Playstation 3 och Xbox 360 vällde ut till Playstation 4 och Xbox One, tycker jag inte är riktigt genomtänkt.

Switch är helt enkelt en väldigt mycket bättre konsol än Wii U var, och alltför många har missat riktigt bra spel. Att de får chansen att stifta bekantskap med klassiker är bara vettigt. Dessutom finns en aspekt till, och det är att Switch är en portabel enhet. Dark Souls kan man absolut redan spela överallt, men inte till Nintendos format och absolut inte bärbart.

Lika leds som jag var på att Playstation 4 och Xbox One de första åren nästan bara erbjöd HD-samlingar av gamla spel, är jag därför glad över att de kommer till Switch, utan att känna ens ett spår av hyckleri. Att jag köpte Mario Kart 8 Deluxe beror på att jag vill kunna ha med mig spelet överallt och på att det blir väldigt mycket roligare att spela det i högre upplösning på en stor TV. Och jag kommer absolut köpa Donkey Kong Country: Tropical Freeze igen, inte för att få HD-grafik, utan för att det är ett absolut underbart spel att ha med på resor.

Därför hoppas jag att Nintendo lite försiktigt fortsätter snegla bakåt under resten av året. Jag hade gärna sett en ny lansering av Yoshi's Woolly World, som jag tyvärr missade själv till Wii U. Captain Toad Treasure Tracker hade definitivt kunna släppas på nytt med fler smarta banor, ett perfekt spel på resande fot. De båda NES Remix-spelen borde komma som ett gemensamt paket - för att ta några exempel.

Det vill säga spelen där det faktiskt var så att många missade dem. Just därför tycker jag inte det vore rimligt att släppa Super Mario 3D World på nytt. Det får gärna förbli en Wii U-titel. Inte heller tycker jag att Super Mario Maker ska konverteras, där behövs ett helt nytt och uppdaterat spel istället, vilket även inkluderar Pikmin 3 (hellre Pikmin 4!). Det gäller också Super Smash Bros. Jag vill inte harva på med att låsa upp allt en gång till. Det borde istället komma en helt ny del i denna underbara serie så snart som möjligt.

Lyckligtvis verkar det som att Nintendo resonerar ungefär likadant, och att de nu fyller sin inte ens ett år gamla konsol med spel många missat för att ha ett starkt utbud samt ett flöde av nya titlar - tycker jag är alldeles klockrent. Med Switch fortsätter Nintendo imponera på mig, det är helt enkelt ett väldigt trevligt format som på flera sätt fått mig att spela på ett lite annorlunda och mindre otvunget sätt än tidigare och förvaltar de sin idé på det här viset vill jag gärna vara med på resan.

Nintendo förstår det här med återvinning

Vad tycker du om att Nintendo återvinner sina gamla spel i så högt tempo som de gör just nu?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus