Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

The Culling

This post is tagged as: the culling

Drog ned The Culling från Steam igår och ägnade några timmar med det under kvällen. För er som inte vet vad det är för spel kan det bäst beskrivas som de fysiska spelen i filmen Hunger Games eller Battle Royal i H1Z1. Det gäller alltså att vara sist överlevande på en specifik yta.

I The Cullings fall är det en paradisö där 16 spelare slåss i en free-for-all eller i lag om två. Spelet är i Early Access och det märks på den lite klumpiga menyn och en del buggar. Trots det är det förvånansvärt stabilt och jag och min kompanjon hade kul under de ca två timmar vi testade spelet. Det har en humoristisk underton, med en kommentator som meddelar vad som händer i spelet med sin entusiastiska röst. Samtidigt är det rätt brutalt. Under hela spelets gång kan man följa vilka som lever eller som dött genom att kika upp i skyn. Ett snyggare sätt än att trycka på tab-tangenten. Då spelet saknar VoIP i nuläget är det endast via spelläget lag som det finns en möjlighet att samarbeta.

Crafting är en stor del av The Cullling och även om inte utbudet är speciellt stort i nuläget så finns det ett femtontal saker att tillverka. Det går även att hitta vapen och föremål. Spelet använder sig av en valuta som kallas FUNC och det är med denna som du tillverkar föremål, öppnar lådor i spelet osv. FUNC får man genom att döda motståndare, återvinna föremål vid speciella återvinningsstationer m.m. Med FUNC kan man även kalla till sig airdrops. Det finns ett 30-tal olika perks att lägga till på sin karaktär och ett okänt antal klädesplagg.

Spelet har stor potential och med fler kartor, kanske några andra typer av gamemodes och fortsatt förbättring av diverse spelmekanik kan det bli riktigt bra.

The Culling kostar 15 euro på Steam, men på spelets webbplats går det att köpa två Steamnycklar för 25 euro.

The Culling

HQ