Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Macbook Pro retina - vad jag tycker

Macbook Pro retina - vad jag tycker

Jag hade faktiskt tänkt vänta tills helgen med att plocka upp datorn men kunde inte hålla mina korvfingrar i styr när paketet låg där på köksbordet och retade gallfeber på mig. Min gamla dator var även den en Macbook Pro, men från 2011 - så jag fick en mindre chock när jag slet upp den nya från lådan. Den har samma tum (13), men med tanke på att ramen är mycket tunnare så upplever jag den som betydligt mindre, samt att den är lätt som en fjäder jämfört med min gamle rackare. Hela den övergripande designen på 2017 Macbooken är så mycket mer tilltalande än min gamla modell (som jag fortfarande tycker är läcker, men aningen klumpig).

Det första som slår mig är kvalitén på skärmen, när jag väl installerat klart allting. Att gå från en relativt lågupplöst 1280x800-skärm till 2560x1600 är ju så klart enormt. Inte ens min datorskärm på min PC kommer i närheten av detta pixelantal och den färgåtergivning som återfinns här. Det är verkligen en ljuvlig upplevelse att kolla på högupplöst videomaterial på Macbooken. Det andra som verkligen imponerar med datorn är tangentbordet som jag på förhand trodde jag skulle avsky. Jag har blivit otroligt fäst vid den gamla designen och trodde att övergången skulle bli jobbig. Men så är inte fallet, utan jag känner att redan efter ett par timmars användande är jag övertygad om att detta är klart överlägset. Jag upplever det som att jag kan skriva snabbare än någonsin nu.

Ljudet i sig är inte så pjåkigt efter ett par lyssningar av The Nationals senaste skiva på Spotify (som är fullständigt magisk). Inte alls i närheten av mina externa högtalare, men för en laptop imponerar de ändå med en fyllig bas och en klarhet i instrumenten.

Rent prestandamässigt har jag inte hunnit testa särskilt mycket. Ska köra lite Photoshop och videoredering i helgen om jag har tid, samt testa ett par enklare spel. Överlag så är jag sjukt nöjd med mitt köp, men priset är ju fortfarande hiskeligt. Och Apples fixering att ta bort användbara ingångar på sina enheter är bara idiotiskt även fast jag i viss mån kan förstå logiken med att vilja ligga i framkant med det trådlösa. Jag vill inte behöva betala nästan tusen kronor för en USB-adapter för att ens kunna koppla in min ritplatta.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.