Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Lite tips på bra mobilspel.

Lite tips på bra mobilspel.

Det känns som att marknaden för riktigt bra mobilspel i princip har dött ut helt och hållet, med endast ett par titlar varje år som är värda att kika in. Med en Appstore som är till bredden fylld med giriga free to play-spel kan det vara oerhört svårt att navigera sig genom denna djungel. Det finns i alla fall ett par riktigt bra spel som har släppts i år som jag tänkte tipsa om här nedantill.

Vi börjar med Reigns: Her Majesty. Uppföljaren till fjolårets spel där konceptet kortfattat går ut på att du spelar "Tinder" i en medeltids-simulator. Hela spelet är textbaserat och går ut på att nysta i diverse mysterier samtidigt som du måste hålla ditt kungadöme helt och rent. Detta gör du genom att när du pratar med en person får välja mellan att "swipe:a" höger eller vänster, och dessa val påverkar följande attribut; Ekonomi, kyrkans makt, arméns makt och folkets makt. Det gäller hela tiden att ha en balans mellan dessa, och så fort någon mätare går i botten eller toppen är spelet kört. Men fear not. Detta är ett roguelike-spel där du förväntas dö om och om igen innan du tar dig vidare. Låter det tråkigt? Lite kanske, men jag kan lova att det är ett oerhört välskrivit och snyggt litet spel. Det utnyttjar även den nya subtila vibrationen på Iphonesen på ett väldigt behagligt sätt, lite på samma sätt som HD rumble i Switchen.

Nästa spel jag varit smått besatt av senaste tiden är Frost. Kortfattat beskrivit handlar det om att du ska manipulera olika vägar med dina fingrar så att ljusstrålar kan ta sig in i diverse cirklar. Ingenting förklaras för dig och det kan helt ärligt ta ett tag i spelets senare banor för att lista ut vad du faktiskt förväntas göra. Spelet är även otroligt meditativt med ett väldigt avskalat och njutbart soundtrack som gör sig bäst med hörlurar. Rent estetiskt påminner det kanske en del om Flower i all sin enkelhet. Ett spel som passar sig perfekt efter en lång arbetsdag när du ligger i sängen redo för att somna.

Card Thief är lite svårt att beskriva. Men i stora drag handlar det om att du befinner dig på ett spelplan 12 kortrutor. I dessa rutor befinner sig olika objekt, allt från fiender, tunnor, skatter och flyktvägar. Du ska sedan med minsta möjliga drag på spelplanen samla på dig så mycket skatter som möjligt för att sedan fly genom en dörr in i nästa bana. Det låter simpelt när jag beskriver det, men tro mig - det här spelet är djävulskt klurigt mestadels. Det kommer garanterat få dig att börja tänka rejält i spelets sista akt. Designen är snygg och enkel, precis som ett mobilspel ska vara. Rekommenderas varmt!

Har du några bra tips på mobilspel från i år?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus