Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Star Wars: The Last Jedi - hur bra var den?

Star Wars: The Last Jedi - hur bra var den?

Inga spoilers nedantill, så du kan läsa vidare om du är rädd för sådant.

Ja den var bra, i vissa scener riktigt bra. Jag måste börja inlägget med att skriva att jag var en av de människor som inte alls blev särskilt förtjust av The Force Awakens när den gick upp på bio. Jag hade förmodligen mina förväntningar för högt ställda, och blev väldigt besviken på allt material som återanvändes och så vidare. Men i efterhand fattade jag varför man gjorde det, och gillade den betydligt mer andra gången jag såg den och jag var i synk med riktningen på den nya trilogin.

Star Wars: The Last Jedi underhöll mig något djävulskt, och bjöd på ett par riktigt häftiga actionscener. Det var en perfekt mix av datoranimation och användning av praktiska effekter. Filmen leker även mycket med olika teman som reflekteras i bildspråket på ett snyggt sätt. Mycket, mycket snygga miljöer med balla kontraster. Det var även skönt att få återförenas med Rey och Finn, och de är precis lika bra som i Force. Mark Hamill gör ju som bekant sin comeback i serien (om man inte räknar de fem sekunder i Force) och han är helt fantastisk! På förhand var jag aningen rädd att han skulle ha tappat skådespeleriet då han knappast varit särskilt aktiv de senaste åren. Men det var bara strunt, Mark Hamill är helt suverän som Luke Skywalker.

Det finns dock ett par riktigt korkade scener som jag inte kommer ta upp i just detta inlägg som drar ner filmen rejält. Sen tenderar den även att dra ut lite för mycket i sista akten. Men i slutändan är det en värdig uppföljare till The Force Awakens, och målar upp ett spännande scenario för nästkommande rulle. Vi ses igen om två år Rey och gänget!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus