Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Bästa spelet till nya generationen

Bästa spelet till nya generationen

Skrivet av Korschuk den 28 juni 2014 kl 17:53
This post is tagged as: Metal Gear Solid Ground Zeroes, Metal Gear Solid V, Phantom Pain, PS4

Nu när man börjat samlat på sig en del spel till PS4:an tyckte jag det var dags att skriva om vilket spel jag än så länge gillat mest.

Och det råkar vara spelet som många skrikigt sig hesa över att det bara är ett 300 kronors demo. Metal Gear Solid Ground Zeroes från Hideo Kojima och hans team är helt enkelt briljant. I en spelindustri där de flesta går emot filmupplevelser med värdelöst eller högst mediokert gameplay verkar mellansekvensernas mästare vela ta ett steg tillbaka och fokusera på det som är så mycket viktigare. Gameplayen i Ground Zeroes är verkligen hur bra som helst, inte för att den varit dålig i de äldre delarna av serien det är bara de att teamet nu lyckats ta det till nästa nivå. Kombinera det med bra bandesign och hyffsad AI så får man en riktigt rolig och utmanande stealth upplevelse. Jag har nu spenderat mer tid på uppdragen i Ground Zeroes än jag spenderat på mina två genomspelningar av Infamous Second Son och jag kommer troligen inte sluta än. Att de otroligt långa, delvis onödiga codec callsen bytts ut mot saker man kan lyssna på medan man faktiskt spelar samtidigt tycker jag är otroligt positivit och fokuset på mer spelande och mindre tittande är klockrent.

Och om detta bara är försmaken på vad vi kommer få uppleva i Metal Gear Solid V The Phantom Pain så är har jag ingen tvekan om att det kan bli ett av mina favoritspel. Kombinera det att dom ska lyckas få det att flyta på i 60fps och 1080p på PS4 medan Sony och sina studios fjollar med 30fps "för det är mer filmiskt" eller 30fps "för vi ville texturera varenda grässtrå separat och ha två miljoner träd efter banan" så undrar jag bara hur de på Sony kan ha tappat bollen så hårt när de kommer till exklusiva titlar.

Jag hoppas du har några fler spel i dig Hideo Kojima, eftersom de flesta andra spelföretag verkar ha totalt tappat konceptet och bakåtsträvar snarare än att utveckla bra spelupplevelser.

HQ