Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Rocket League - ironiska undertoner och dåligt uppförande!

Skrivet av Kylo Ren den 7 juli 2018 kl 10:08

Rocket League har sedan sin uppkomst etablerat sig som en enastående community där utvecklarna är lyhörda och förser spelarna med uppdateringar flera gånger om året. Denna populära e-sport har på tre år lockat många dedikerade spelare och det finns mycket prestige i att bemästra kontrollens potential. Som oerfaren är det svårt att förstå hur små marginalerna är som avgör i matcherna, men med inblick i spelet vet man att det är många timmar som ligger bakom de till synes mest osannolika manövrarna.

Då det är omständligt att kommunicera genom text på konsol har skaparna utvecklat ett chatt-system innehållande förprogrammerade fraser i olika kategorier. Dessa omfattar allt från reaktioner till beröm, uttryck och strategier där sistnämnda endast kan läsas av lagspelarna. Till en början användes dessa i sina korrekta sammanhang; gjorde man bra ifrån sig fick man veta det, gjorde man ett misstag blev man stöttad etc. Attityden var schysst och atmosfären på planen härlig.

Idag är gemenskapen inte lika härlig och jag är osäker på om det handlar om vilken nivå man ligger på. Fraserna är omsvepta i en ironisk underton och flera spelare uppoffrar viktig speltid för att formulera taskiga kommentarer. Missar man ett läge bemöts man av "Nice shot!" som i vanliga fall används när man gör mål, är man maktlös inför en motattack och inte lyckas rädda bollen får man läsa "What a save!". Försöker man engagera sig taktiskt tillsammans med sin medspelare riskerar man att utsättas för match-sabotage då alla inte är mottagliga för konstruktivt samarbete.

Självklart blir inte alla matcher lidande, men jag har upplevt en negativ trend som mer eller mindre genomsyrar rank 40+. Generellt har jag heller inga större erfarenheter av social gaming då jag övergav mikrofon-chattande med randoms efter förra generationen, men jag tycker det är tråkigt att Rocket League-gemenskapen ska bli lidande.

Vad har du för erfarenheter av spelet och ämnet?

Facebook
TwitterReddit