Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Snart tid att damma av PS4:an

Sonys presskonferens tuffar fortfarande på med nästan för långa in game-trailers från det ena storspelet efter det andra (plus för långa PS VR-presentationer). The Last of Us Part II ser så jäkla bombastiskt, brutalt och allmänt ballt ut att det verkligen skriker i speltarmen, även om det förstås föreligger orosmoln att ett sådant bombastiskt spel tyvärr kan bli ännu kortare än den briljanta föregångaren, som ju i sig tog slut just som man började bli varm i kläderna. Kojimas nya spel var verkligen märkligt i positiv bemärkelse. Jag kan tänka mig att spelet i det närmaste blir interaktiv film i slutändan, men den stämningsfulla ödsligheten kombinerat med allmänt groteskt äckel av god kvalitet, som man bara kan förvänta sig av just japanska spelstudios, fick mig verkligen nyfiken. Det kändes påkostat, smart och innovativt...samt en smula poetiskt. Samurajspelet var ännu en sån där historia som gör att man nästan undrar om Sony fått patent på snuskigt snygg grafik kombinerat med skyhöga produktionsvärden. Efter att just ha kommit igång (för första gången) med berömda God of War-spelserien, så blir jag verkligen sugen på mer av liknande, med samma genomgående höga produktionskvalitet. Detta spel såg verkligen ut som något i den vägen.

Resident Evil 2-remaken verkar ta ett ordentligt avsteg från originalet, och alltså bli en remake i ordets rätta bemärkelse. Med trailern i åtanke så är jag dock inte övertygad om att spelet är inne på rätt spår. Jag är lite rädd att spelet blir för filmiskt och således tappar charmen som fortfarande hedrar originalet från '98. Jag hade personligen gärna sett att det fått behålla mer av originalreceptet, även om det skulle innebära att det känns lite gammalt och gaggigt. Nu såg vissa av scenerna som visades upp ut lite som nån sorts blandning av Operation Raccon (hette det så?) och Resident Evil 7. Två titlar jag knappast är helt överens med.

Noterar att Sony fortsätter med att rocka byxorna av Microsoft, genom att hela tiden visa upp nya fräscha titlar som tycks överträffa varandra i att se nästan löjligt snygga och påkostade ut. Som att se trailers med blockbusterfilmer staplade ovanpå varandra. Sony verkar onekligen äga studios i världsklass numera, det kommer man inte ifrån och Microsoft ligger långt, långt efter sedan deras enda kompetenta studio försvann (Bungie), och de istället harvar på med sina free-to-play titlar som Sea of Thieves oh Crackdown 3, som knappt ens ser ut att vara värdiga att lira på mobiltelefonen gratis. Efter den massiva kritiken de fått över bristen på intressanta exklusiva titlar, så visades ju snabba sekvenser från Halo och Gears. Två spelserier som knappast kan anses vara stekheta numera, sedan Halo lämnades över till en aningslös studio som förolämpade fansen och Gears of War är det väl få som anser ha brutit ny mark sedan 2006?

Det verkar förvisso som att det allra bästa till PS4 kommer fram till konsolens slutspurt nästa år, men jag kan vänta. Nu hoppas jag verkligen att Nintendo får till det rejält med årets E3 Direct, och att 2018 således kan bli Switch-året för min del, i väntan på de tunga actionspelen till PS4, som ser ut att stapla sig på hög nästa år.

Facebook
TwitterReddit