Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Ett jobbpass med bärbart Wolfenstein II

Så hur bra är den efterlängtade Switch-versionen av denna fantasifulla nazist-shooter?
Blandat, men mestadels bra, skulle jag nog sammanfatta det.

Jag hann spela 3 timmar hemma på dumburken med Pro Controller innan det bar sig iväg utomlands och jag fått hålla till godo i några dygn med den lilla skärmen och joy cons. Spelets stora och egentliga enda problem med denna i grunden bärbara version av ett fullvärdigt stationärt actionspel, är upplösningen. De flesta av de i alla fall tidiga banorna ser bra ut både på TV:n och Switch-skärmen. Då verkar upplösningen ligga omkring 720p eller nära där (vet ej hur mycket min TV:s uppskalning lyckas lura mig här). Men när BJ-Grinolle besöker sitt barndomshem, och den stora New Orleans-banan med rätt stora utomhusmiljöer dyker upp, så dyker upplösningen också ned. Som anmärkts på i videorecensioner så ser det bitvis ut som att se spelet genom Youtube när internetuppkopplinen är riktigt seg, så att upplösningen blir mer eller mindre ordentligt oklar.

Positivt är hur väl spelet fungerar i övrigt. Det tar ett tag att få till spelstilen med joy-cons. Men jag gillar hur väl det fungerar att sikta och skjuta med kontrollstavarna frånkopplade från konsolen och med rörelsekontrollerna påslagna. Jag tillhör skaran som sällan "siktar" i förstapersonsskjutare på konsol, då jag föredrar den gamla Golden Eye 64-varianten att "grovsikta" genom att skjuta från höften genom att springa i sidled. Styrspakar kommer aldrig bli särskilt bra utformade för just FPS, varvid jag hängt kvar vid det gamla Nintendo 64-systemet som bygger på att bara ha en springspak.

Totalt sett är jag imponerad av att Switch klarar av en klart godkänd port av ett så pass tungt spel. Sen så kan man väl tycka att storyn börjat spåra ur en smula. Men det är en annan historia.

Facebook
TwitterReddit