Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fallout 4, slarvig men bra zombiesimulator

Fallout 4 har återigen installerats på mitt PS4, tillsammans med en handfull modifikationer för att förvandla spelet till en walking Dead-inspirerad zombiesimulator. I grund och botten har jag alltid gillat spelet. De välskrivna, älskvärda karaktärerna som Nick Valentine och de många intressanta mysterier man kan ta sig an med de många storytrådarna som finns i spelvärlden. Men man kommer heller aldrig undan att spelet är ett tekniskt slarvbygge. Trots att spelet genom åren kantats med många stora lapp-och-lagningar, så håller det även idag en ofta avskyvärt usel teknisk kvalitet. Bilduppdateringen i centrala Boston glider ofta ned mot Nintendo 64-standard och även därunder, och grafiken blir aldrig mer än ful, även om spelet skulle varit till första Xboxen och släppts 2001.

Trots att det bara är knappt två år sedan spelet släpptes, så känns det som att backa 10 år tillbaka i tiden när man går från ett vackert mästerbygge som Zelda: Breath of the Wild till superbuggiga Fallout 4 och dess hiskeliga fulhet.

Men trots spelets fula och slarviga yta, så finns det alltså ett mycket intressant och spännande väsen därinnanför, som definitivt ger mig mersmak att fortsätta. Speciellt nu när man äntligen kan ersätta de irriterande myggorna med vandrande zombies. Så nu tillbaka till Commonwealth, som jag ännu håller som generationens hittills bästa rollspelsäventyr.