Svenska
Blog
Huset: Walk-in Closet

Huset: Walk-in Closet

Skrivet av Legacy den 31 januari 2023 kl 08:05

Så blev det äntligen dags att påbörja första rumsrenoveringen. När vi nu fått ordning på viktigare saker som isolering, vinters ved och inhängnad runt tomten (då vi skaffat hund för ett tag sedan) börjar första estetiska projektet bli klart.

Eftersom jag aldrig har renoverat förr blev det här stackars bortglömda och negligerade förvaringsrummet en bra utgångspunkt. Skulle jag visat mig vara en hopplös hemmafixare så hade vi enkelt kunna gömma undan misstagen och helt enkelt aldrig behövt visa upp rummet för någon. Det blir fruns walk-in closet från och med nu och jag är nöjd med resultatet hittills. Ganska mysigt där inne.

Det svåraste var helt klart att gera golv- och taklister, framförallt de sistnämnda. Jag hade dessutom bara en gammal vinglig och manuell gersåg (som gick sönder vid sista sågningen) att tillgå, så snygga kanter var utmanande. Heltäckningsmattan var rolig att lägga och när den väl var på plats gjorde den det mjukt och mysigt att arbeta. Hyllorna är inte mer än lite vitmålat grovsnickeri. Total kostnad hamnade runt 4000kr, utöver möbler, där framförallt mattan står för merparten av kostnaden. Både takfärg och väggfärg lyckades vi komma undan med gratis denna gången.

Det återstår lite möblemang, såsom en betjänt, skohyllor, spegel och ljuslister under hyllorna som ska appliceras under dagarna kommande.

Då jag nu frågar mig själv är: Vad gör vi nu? Eller vad gör vi sen?

HQ