Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Skräck-klassiker i tokvärmen

De senaste dagarna har det ju som sagt varit brutalt jävla varmt i Sverige. Trots att jag har alla fönster öppna är mitt sovrum en bastu för tillfället. Så, efter jobbet idag har jag varit på fläktjakt och kan meddela er, mina kära läsare att det inte finns en enda fläkt kvar att köpa i någon butik i Stockholm. Vilket betyder att jag kommer att få ytterligare en natt utan sömn. Jag är väldigt dålig på att sova överlag. Jag klarar mig fint på fem timmar per natt. Jag börjar jobba vid 06 om dagarna men det hindrar mig inte från att sitta uppe sent om nätterna och spela TV-spel och kolla på film. Men när man går från fem timmar till elva minuters sömn per natt ledsnar till och med jag till slut. Under dessa sömnlösa nätter har jag tröstat mig med att kolla på lite klassiska skräckfilmer medan jag sakta smälter bort i sängen. Igår fick det bli den magnifika The Shining.

Skräck-klassiker i tokvärmen

Trots att det snart har gått 40 år sedan filmen hade premiär är den fortfarande ett nervkittlande mästerverk. Jack Nicholson är helt fantastisk i sin roll som fadern i familjen vars inre demoner vaknar till liv så snart han sätter sin fot på Overlook hotel. Visst, vi kan givetvis hitta en hel del skavanker om vi granskar filmen med vårt moderna öga idag men, för att vara en film från 1980 är den välgjord med imponerande specialeffekter. Efter att ha sett remaken av IT förra året har jag funderat kring ifall jag skulle vilja se en remake av The Shining någon gång i framtiden. Jag måste nog ändå säga att jag skulle bli riktigt taggad och förväntansfull om en remake skulle utannonseras. Men jag skulle också oroa mig något enormt inför premiären. För tänk om remaken inte skulle leva upp till mina förväntningar? Tänk om detta mästerverk skulle slitas sönder av en regissör som inte har förmågan att skapa Steven King magi? Oooh... hemska tanke.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus