Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

The Iron Giant är och förblir ett mästerverk.

Då har jag åter igen landat i fjollträsk efter en vecka på vift. Jag återvände från skogen i fredags och mellanlandade i Gävle för födelsedagsfirande och lite hoj-åkning. Men nu är jag tillbaka i huvudstaden och har börjat packa inför flytt. Flyttlasset går på söndag och jag har givetvis inte packat en pinal ännu. Jag har flyttat några gånger och kan väl ses som lite av en panik-packar expert , så detta löser jag på några dagar. Ett gott råd från mig är att ta pauser emellanåt för att inte bryta ihop när du inser att det aldrig tar slut på saker som ska ner i dessa otympliga lådor. I pauserna kan man kolla på en film, eller två. Igår natt fick det bli Järnjätten eller The Iron Giant som den heter på engelska. Fy helvete vilken bra film detta är alltså. Jag älskar ju mina animerade filmer trots att jag är cirka 20 år för gammal för att egentligen få titta på dem. Men, jag är och förblir en stolt "barnfilm" fantast som inte skäms för det.

The Iron Giant är och förblir ett mästerverk.

I Järnjätten får vi följa Hogard som "råkar" ramla in i en 30 meter hög robot när han är ute på jakt efter en antenn-tjuv. En fantastiskt fin vänskap mellan pojken och roboten växer fram medan Hogard lär roboten allt om hans värld. Han berättar om superhjältar som inspirerat honom och förklarar skillnaden mellan gott och ont på ett sätt som endast ett barn kan göra. Hogard tvingas gömma sin nyfunne vän på ett skrotupplag efter att den amerikanska regeringen fått nys om robotens existens. Roboten ses som ett vapen och måste helt enkelt, förstöras. Jag gråter aldrig till film, hur känslosamt det än blir. Men till och med jag blir fuktig i ögonen när scenen då jätten säger sitt "Hogard. You stay, I go... No following". rullar på TV-skärmen.

Filmen är ett mästerverk och den bör (nej förresten, SKA) ses av alla.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus