Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
CS:GO - ESL Barcelona Dag: 2 (special) + News

CS:GO - ESL Barcelona Dag: 2 (special) + News

This post is tagged as: CS, CS:GO, csgo, counterstrike, global offensive, counterstrike global offensive, ESL, Barcelona, Day 2, resultat, results, matches, games, gaming, pro

Andra dagen av ESL Barcelona invitational såg Vexed, gbots, x6tence och till mångas förvåning EnVyUs lämna tävlingen och resterande 4 lag till den sista dagen är alltså Fnatic, Astralis, G2 och Dignitas.

Resultat:
Dagen började med franska G2 fick spela mot spanska x6tence. Train valdes och mappen var lika tråkig som väntetiden för att spela mappen i matchmaking. Första halvan slutade med att det franska laget tog 12 rundor som ct mot spanjorernas fattiga 3 och klassskillnaden var tydlig. Andra halvan var då hopplös för x6tence och efter 4 raka T rundor från G2 så tog de hem en enkel seger och spanjorerna blev första lag att lämna tuneringen. Prestationer värt att nämna var egentligen hela franska laget som visade sin dominans men i synnerhet SmithZz och RpK med 1.82 respektive 1.71 i rating efter första dagen. Även värt att nämna att Scream "bara" fick 43.8% HS procent vilket lätt var dagens besvikelse.

Den franska alliansen fortsatte och G2 lät EnVyUs spela mot Gbots i nästa match. Om du inte förstår vad jag menar så googla gärna mer på hur denna turnering fungerar. Det är nämligen det vinnande laget som väljer vilka som spelar i nästa match. Detta tillåter pakter och hitills har en tydlig fransk pakt varit tydlig mellan G2 och EnVyUs samt en dansk pakt mellan Astralis och Dignitas. Lagen ger alltså varandra lätta motståndare d.vs. de "sämre" lagen Vexed, x6tence och gBots så att de ska elimineras snabbt medan lagen är säkrade från att spela mot något av de bättre lagen. Oavsett tillbaks till matchen. Denna match var mycket likt den första på dagen. Trots att EnVyUs varit en aning skakiga på senaste tiden så tog de hem matchen enkelt med ett resultat av 16-4 till följd av en 11:4 T sida på Mirage en annars aningen ct-sidad bana. Och som ni kanske kan gissa så följde andra halvan med 5 raka rundor utan problem. Värt att nämna är Apex smexiga 3k på pistolrundan i andra halvan med vackra headshots. Efter denna match lämnade gBots tillsammans med x6tence tävlingen.

Fransmännen valde att Fnatic skulle spela mot Dignitas i nästa match. Båda lagen som visat sig farliga även om Fnatic led av en förlust som sin första match under gårdagen (vann dock rematchen mot Envy). Dignitas fortsätter att visa upp sin enorma förbättring efter laguppställnings skiftet och tog kontroll över matchen efter första halven som trots allt gick till svennarna med ett resultat av 8 ct rundor mot 7 t. Andra halvan dominerade dock dig och lät svenskarna bara få 1 t runda innan de vann runda efter runda tills ställningen var 15-9 till Dig. Detta gillade dock inte svenskarna och gjorde dagens finaste comeback och vann då 6 rundor i rad och tvingade till sig en overtime med nöd och näppe. Och där fortsatte flowet. Fnatic tog kartan efter en overtime som slutade 17-19 med svennarna på vinnande sidan. Värt att nämna är Kjaerbye's performance som visar på hög klass i och med hans 1.4 rating i matchen. Men den viktigaste staten av de alla vann Flusha i denna match och för hela dagen med sina 80% headshot procent. Flusha avslöjade efter matchen att eftersom deras T - strats inte funkade så vann de alla rundor under comebacken utan några strats alltså en helt öppen spelstil som bygger på "teamplay" mer än något annat likt det sättet NIP spelade kring 2012-2013.

Nu när Fnatic visat att de kan vinna över två av topplagen så var det bara Envy och Astralis kvar att slå. Och med Astralis med alla liv kvar så var det deras tur att förlora alternativt Envy's tur att känna sig riktigt hotade med endast 1 liv kvar om förlust tog plats. Och mycket riktigt så var det precis detta som hände. Envy förlorade matchen med 9-16 efter att inte kunna matcha danskarnas nivå på Mirage. Första halvan slutade jämt med faktiskt Envy med rundan med efter 8 CT poäng. Andra halvan var dock en ensidig historia då danskarna bara lät fransmännen få 1 runda och danskarna plockade hem resterande 9 som behövdes för en seger. Device glänste precis som tidigare i turneringen (vanligt efter hans skifte till main awper i Astralis) tillsammans med Dupreeh medan Envy glänste med sin frånvaro av prestationer. Detta lämnade Envy med endast 1 liv vilket var med i den danska planen när de lät dignitas spela mot vexed i nästa match.

Kunde faktiskt inte bry mig mindre om att rapportera på denna match. Dignitas vann 16-5 över Vexed och de sistnämnda fick lämna turneringen. Värt att nämna är egentligen bara att spelaren repo i Vexed spelar med tangentbordet i knät...Kanske förklara varför han fick 10-20 i K/D lol. Dig utnyttjade då chansen och lät Astralis spela mot G2 som ansågs som det svagaste laget kvar av många.

Denna match var intressant på flera sätt. Resultaten vart 16-13 till G2 och bara det är lite av en upset. Men den stora chocken ligger i att Fransmännen tog hem 12 ct poäng på d2 en annars extremt jämn karta. Detta mycket tack vare att Device danskarnas stora stjärna missade allt som gick att missa och första halvan var minst sagt en av hans sämsta. Andra halvan var en annan saga. Efter en lyckad pistol av G2 så fick de 2 snabba poäng. Där slutade dock deras poäng på länge. Danskarna gjorde en stark comeback och fick scoren till 13-14 efter många väldigt jämna rundor tack vare att device kompenserade för sin första halva igenom att spela fint med awpen i många rundor där han höll short. Här tog det dock slut. Fransmännen tog timeout för någon runda sen och lyckades igenom B siten ta hem segern. Även om statsen talar för Shox och SmithZz som spelade fortsatt fint så vill jag nämna deras IGL Ex6tenZ som imponerade på B-siten igenom sin effektiva flexibla roll som en rörlig spelare mellan b och mid.

G2 gjorde nu precis det som danskarna tänkt önska ändå och valde nästa match till att vara Fnatic mot Envy. G2 bröt alltså pakten med Envy och gjorde det logiska beslutet att försöka eliminera de. Och mycket riktigt. Fnatic fortsatte sin dominas över Envy och överspelade de ännu mer denna gång på train. Matchen slutade 16-7 i två säkra halvor för Fnatic. Olof forsätter spela fint som en om inte den bästa spelaren i världen just nu men även flusha visar att han tillhör de bästa i denna turnering efter att ha haft en liten formsvacka i och med att han blivit IGL i laget då Pronax byttes mot Dennis. Krimz visar också fin form och vinner otaliga clutch rundor tillsammans med olof medan JW är ändå frågetecknet och presterar lite ojämnt för tillfället.

EnVyUs fick alltså också lämna turneringen och den första matchen att se fram emot imorgon blir Astralis mot Dignitas klockan 9:30 CET+1.

Också i nyheterna så kommer Moe att spela istället för Adren för Team Liquid under den kommande MLG Columbus kvalificeringen. Detta eftersom Adren just nu verkar vara påväg att lämna Team Liquid för att bli ersatt av Koosta (spelar just nu i NME). Detta följer Team Liquids trend att byta ut sina lägst presterande spelare iform av den nyliga värvningen av super talangen Simple. Adren har länge varit under kritik p.ga. hans svaga prestationer samt bristfälliga strats och calls som IGL i laget.

Den egentliga allra största nyheten just nu är draman som sker i NA där Simple från Liquid och Freakazoid från Cloud 9 har varit aktuella då det ryktas att Liquid stjärnan blivit utsatt för påhopp av cloud 9 spelaren. Förvänta er en kommande artikel av detta inom närmaste framtiden.

Det var allt för idag (puh!). Keep fragging!
//M

HQ