Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
ESL Barcelona dag 3 (special) + News

ESL Barcelona dag 3 (special) + News

This post is tagged as: Barcelona, counterstrike, counterstrike global offensive, CS, CS:GO, csgo, Day 2, ESL, games, gaming, global offensive, matches, pro, resultat, results

Dagens fyra matcher såg danskarna alltså Astralis och Dignitas spela två BO1 emot varandra följt av Fnatic mot G2 som spela detsamma. Alltså återstod 2 liv för alla 4 lag.

Första matchen var danskarna på mirage med Dignitas på CT sidan. Astralis var uppenbarligen morgontrötta då det tog 7 förlorade rundor innan de fick för sig att vakna. Först vaknade Dupreeh och clutchade till sig Astralis första runda och i och med det så fick Astralis momentum istället. Efter 8 raka rundor som T så slutade första halvan 8-7 med Astralis i ledningen. Astralis visade i andra halvan prov på en mycket fin CT sida med vad som verkade perfekt timing i sina executes. Dig försöker först spela passivt och leta picks men funkar tyvärr inte alls för de och en timeout tvingas när Astralis utökat ledningen till 13-10. Efter Timeouten försöker Dig på flera aggresiva plays på först mid till A och sedan B men Astralis vinner duellerna och på B plockar Xyp9x upp en vacker 4k med hjälp av en välplacerad molotov och Astralis släpper bara efter 1 runda innan de avslutar matchen 16-11.

Andra matchen spelades på Overpass. En bana där båda lagen har gjort imponerande prestationerna även om jag skulle vilja ge "edgen" till Astralis. Och mycket riktigt så plockade de hem denna map med men inte utan lite dramatik och ännu en fin comeback. Dignitas öppnade fint och fick med sig 9 sidor på T sidan och detta på en annars ct sidad bana. Andra halvan följde liknande och Dignitas lyckades få scoren till 12-7 innan Astralis skärpte till sig och började visa klass. Dig chokade något extremt och Astralis plockade runda efter runda och vann totalt 9 rundor i rad och vann därmed kartan med ett resultat av 16-12 och dig var eliminerade ur tävlingen. Det finns dock teorier på att det inte var en "choke" som det kanske såg ut som. Man skulle kunna tro att Dig förlorade mappen med flit för att ge sina danska bröder en lättare chans att slå Fnatic då Dig tidigare visat att de hade svårt att kontra FNC. Att både lagen gick vidare med 1 liv skulle nämligen förmodligen bara göra det lättare för svenskarna som alla förväntade sig skulle vinna över G2 ändå. Men men det är bara teorier och typ direkt från reddit och hltv så ta det med en nypa salt (bara en spekulation). I båda matcherna så spelade praktiskt sätt hela Astralis med många inviduella prestationer samt device konstanta plays. Rubino Dignitas stjärnspelare nr.1 tillsammans med Kjearbye försökte men lyckades inte riktigt och statsen talar för det också.

Nästa match var G2 mot Fnatic på Inferno. Oförvånande så var denna match mindre spännande och på den ct sidade kartan som inferno är så lyckades Fnatic ändå ta hem 11 T rundor vilket bara bevisade deras dominans och faktumet att de är världens bästa lag på inferno. De vinner alla trades, stratsen är bättre och JW var förmodligen otroligt jobbig för G2 då han runda efter runda kom från ingenstans igenom smokes o.sv. och pickade fransmännen tidigt i rundorna. Andra halvan var en liknande historia och trots att G2 forcade flera rundor till mindre sucée så tog svennarna hem matchen enkelt med ett resultat av 16-7. Scream lyste med sin frånvaro och fick 0.49 rating i första matchen. MEN...han vinner MVP priset för idag då han imponerade med sin 88.9% HS procent i första matchen!

Sista Semin blir overpass mellan samma lag såklart. Här var historian mycket detsamma fast denna gång var det 11 rundor som CT som FNC skrapade in innan de avslutade matchen 16-8. Samma "verdict" gäller denna map med undantaget att RPK i G2 imponerade stundtals och till skillnad från första kartan där det var Krimz och Olofmeister som glänste mest så var det i andra kartan Dennis tur att imponera lite och speciellt hans pistol rundor stack ut som både viktiga och vackra. Vill berömma Olof som som vanligt visar att han är den bästa spelaren i världen enligt mig och behärskar både riflen samt awpen i alla situtioner. Men även Krimz som enligt med nog har den bästa "game sensen" i spelet alltså att han alltid gör rätt beslut, är på rätt ställe o.sv. samt att han har fantastiskt aim som rifler.

"Finalen" blev alltså 2 BO1 mellan danska Astralis och Svenska Fnatic. En matchup vi är vana med och den matchupen som förmodligen tillhör de svåraste för Fnatic även om de enligt statistiken vinner majoriten av kartor mot danskarna. Tyvärr så hade jag inte möjlghet att se dessa matcher live och har därför lite mindre info att ge om de. Men första matchen gick som följande. Dust 2 var kartan och matchen började med att Astralis vann pistol rundan där vi såg Cajun b plocka upp 3 kills. Detta följdes av lyckades anti-eco rundor av danskarna och trots att de FNC vann en runda så stod de 1-5 med Astralis i ledningen. Men då vände vindarna totalt och efter en lyckad A-take av FNC så plockade de upp alla utom 1 av de resterande rundorna på halvan och resultatet blev 9-6 till de. Andra halvan började men en 3K av FNC följt av en lyckad anti-eco runda. Men på tredje rundan så visade sig danskarna igen och lyckades vinna både den och de följande 7 rundorna tills svennarna tvingades till en timeout för att kunna kontra danskarna. Ställningen var alltså 11-14 med Astralis i lednigen. Men timeouten resuterade i den 3 comebacken i denna match och FNC plockade hem 5 rundor i rad och säkrade därmed första kartan med ett slutresultat av 16-14. JW och Dupreeh var spelarna som imponerade mest med sina 1.23 respektive 1.35 rating. Man skulle kanske vilja säga att Astralis gjorde sin trademark choke i de viktiga matcherna men I don't blame them eftersom FNC är det egentligen bättre laget och när de träffar sina skott så är de nära inpå oslagbara.

Andra matchen var inferno. Ett intressant val av Astralis p.ga. FNC's dominans på kartan tidigare i turneringen. Och denna dominans visades direkt då svennarna lyckades få till en 6-1 ledning. Danskarna visade dock prov på att de kan matcha FNC och avslutade första halvan med endast en runda mindre (7-8) och då som T på en CT sidad karta. Andra halvan visade att ingen av lagen hade lust att förlora och rundorna vanns ungefär exakt varannan utan att något lag lyckades få en riktigt ledning. Dennis gav dock motivering till FNC igenom en 2v5 ace situation och Fnatic kunde avsluta matchen med ett resultat av 16-13. Dennis sammanfattade andra finalen ganska fint och förutom hans ace så fick han en 1.6 rating samt en HS procent av 63.3 vilket nästan hotar Scream. JW fortsatte imponera medan vi för första gången på länge fick se Olof i lägre halvan av score boarden tillsammans med Krimz.

Förutom Fnatics 6:e titel i rad så har idag Dreamhack Malmö Offline playoffs (whatever) börjat idag med många lag från NA och Australien som kämpar om en plats i kommande turneringen. Förväntade upppstickare är b.la. Team Liquid och Renegades varav de förstnämnda idag färdigställde värvningen av Koosta från NME vilket uteslöt Moe från att behöva spela i kvalificeringen.

Det var allt för idag (puh x2), keep fragging boys and gals!
//M

HQ