Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Rhythm Tengoku

Skrivet av Love den 20 oktober 2007 kl 09:45

Här kommer en liten kärlekstext till ett spel som jag utan att tveka gett betyget 10 om det hade hittat till våra breddgrader. Är det för att så få kommer att få testa spelet som jag vågar vräka på med ett topp-betyg? Att ingen kommer att kunna sticka hål på min bluff eftersom jag väljer att hylla ett obskyrt japanskt musikspel?

Nej! Det är helt enkelt så att Rhythm Tengoku är ett av de bästa bärbara spelen någonsin. Det är också ett av de bästa musikspelen genom tiderna. Det är högst upp på min lista över import-tips till Gameboy Advance. Fast jag har ju ingen sådan lista. För de är aldrig någon som frågar mig efter import-tips till Gameboy Advance. Men om någon skulle fråga skulle jag säga: "här skall du få ett bra tips: Rhythm Tengoku. Det ligger högst på min tips-lista."

Men jag bloggar lite istället, ett slags missionerande. För här kommer några anledningar till varför du borde slänga ut lite yen på ett charmigt musikspel.

Omslaget
Sjukt snyggt i spelhyllan. Dina vänner bara: "Ooooh, vad är det här för ett coolt japanskt musikspel? Du ROCKAR!". Detta scenario har i och för sig aldrig utspelats hemma hos mig. Man får snarare köra upp spelet i ansiktet på folk och tvinga dem intressera sig. Men det går det också. Och sjukt snyggt är det, omslaget.

Grafiken
Oj, vad trevligt och pixligt och stilsäker grafiken är. Omväxlande och lite spretig, men alltid toksnygg.

Konceptet
Rhythm Tengoku har världens bästa spelkoncept. Häng nu med i svängarna när jag lite lördagssömnig försöker förklara det här på ett så icke-förvirrande sätt som möjligt. Det handlar om rytm. Att trycka på rätt knapp vid rätt tidpunkt. I små minispel testar man sin förmåga att hänga med i rytmen. Det kan handla om att marschera i takt eller att rycka skäggstrå från en lök. När man gjort tio sådana här minispel börjar det som lyfter spelet till en helt egen liten gudomlig nivå. De minispel man spelat byggs ihop till en hel låt. Delarna blir helhet. De staplas på varandra, byter mellan varandra och alla hör plötsligt ihop eftersom de samlas under samma musikstycke. Det är grymt. Det är riktig häftigt.

Musiken
Blir supermysig när den byggs ihop till en enhet. Underbar.

Kartongen
Det finns en speciell känsla i ett japanskt Gameboy Advance-spel. Det har mycket att göra med kartongen. Den är lite avlång och känns väldigt lyxig. Den får ens andra spel till Gameboy Advance att se lite luggslitna och pinsamma ut.

Sammanfattningsvis behöver alla det här. Och om någon nu bestämmer sig för att ta mitt råd och skaffa sig Rhythm Tengoku så vill jag bara säga två saker.

1. Du är nu lite bättre än alla andra runt omkring dig.

och

2. Använd för tusan hörlurar.