Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Videogamesnewyork

Skrivet av Love den 25 februari 2008 kl 11:37

Kom precis hem från en semester i New York. Tänkte berätta om en av höjdpunkterna inom kategorin spelshopping. Som ett tips om ni reser till New York och vill passa på att handla spel.

Videogamesnewyork heter den coolaste spelaffären jag någonsin varit inne i. Den är relativt liten men löjligt sprängfylld med spel och tillbehör. Från golv till tak står spelen uppradade, allt från gamla rariteter till helt nysläppta spel. Japanska, amerikanska och europeiska.

Hyllmeter efter hyllmeter med kassetter utan fodral. Ovanliga utgåvor av konsoler och spel. Gamla konstiga konsoler från sjuttiotalet som jag aldrig hört talas om. Ljuspistoler och arkadstickor. Bärbart och stationärt. Nytt och gammalt.

Jag kallpratade lite med ägaren som berättade att han bara tar in spel som fått bra kritik. En trevlig inställning till att kränga spel, men riskfylld. Man förlorar direkt alla föräldrar som köper filmlicensspel till sina knattar i julklapp.

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig från att handla. De hade tagit in nya skakande handkontroller till Playstation 3 så jag plockade upp tre stycken. Den guldiga Zelda-versionen av Nintendo DS lite råkade också slinka med. Även den jättefina japanska utgåvan av Um Jammer Lammy var jag tvungen att handla, mest för utseendet och att det var billigt. Visserligen är det ett fantastiskt musikspel, men jag ser mig inte gräva fram min gamla Playstation inom kort.

Om ni är på Manhattan, åk ned till East Village och kolla in Video Games New York. Adressen är 202 East 6th street. Gör en minnesanteckning.

Videogamesnewyork

Ett litet axplock av utbudet. Långa bilder är bra bilder...

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus