Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Inifrån ut

Skrivet av Lurkman den 13 juni 2018 kl 00:44

Vad är det andra människor känner egentligen? Har de också ett inre kaos, saknar de också förmåga att tänka klart, är de också plågade av vilda associationer, saknar de också förmågan till att lyssna till en annan människa i längre än 30 sekunder, innan de sugs tillbaka in i det ständigt pågående dagdrömmandet?

Det verkar som hur man än beskriver sitt tillstånd, så är detta normalt, såvida man inte av händelse råkar kvalificera för någon diagnos, som existerar enbart på grund av att tillståndet leder till obehagligheter för omgivningen (detta är funktionen hos diagnoser -- de är sätt att etikettera och behandla störningar i samvaron mellan människor). Det är det är något fel på en! I den mån det existerar galenskap utanför detta paradigm, är det okänt för oss! Vi får helt enkelt i avsaknad av annan vägledningutgå från att vi inte är vansinniga! Men är inte just detta vansinne? Är inte grundtillståndet per definition vansinnigt: att vi alla bär på ett inre liv som enbart är direkt tillgängligt för oss själva?

På något sätt måste man förlora sig i tillvaron. Man måste glömma bort att man själv existerar, man måste gå upp i något större. Det är det enda sättet att fly från sitt inre och att sluta uppnå det här eviga surret, det här eviga famlandet i sig själv, det tror jag i alla fall, eller så måste jag tro det. Jag börjar emellertid tro att det enbart är något som vissa människor har i sig, och att andra, som jag själv, saknar tillgång till. Vissa av oss kanske helt enkelt är fångade i oss själva, det är sådana vi är. Och hur hittar man i så fall balans i det, hur hittar man en stabil grund i vad som bäst beskrivs som vansinne?

Det är förstås omöjligt och den som försöker säga annat ljuger.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus