Svenska
Vilken typ av spelare är du?

Vilken typ av spelare är du?

Skrivet av MaMo den 26 september 2019 kl 12:18

Sedan jag började spela spel har jag alltid varit otroligt tävlingsinriktad. Det var föga överraskande för de som sett mig tävla, om det så vore brädspel eller fotboll. Jag har sedan barnsben alltid haft ett något överdrivet behov av att vinna. I efterhand så kan det ibland förefalla småaktigt, men just i ögonblicket är det väldigt svårt att koppla bort ens vinnarskalle.

Initialt började med onlinespelande med Xbox 360. Tävlingsådran tog ordentligt tag i mig gällande Forza Motorsport 4. Hälsovådliga mängder timmar spenderades i diverse ligor, tävlingar och leaderboards för att hamna i topp. Allt gott har dock ett slut och när konkurrensen minskade så började undertecknad att leta nya alternativ. Där och då upptäckte jag iRacing.

På iRacing har jag härbärgerat sedan dess. Utan tvekan en av de bästa simulatorerna och starkaste motståndarna man kan hitta. Det var även har en långsam insikt om att jag nog mest sannolikt aldrig kommer tillhöra den absoluta världstoppen inom sim-racing sakta sjönk in (hoppet är det sista som lämnat människan, antar jag?). Nog för att jag kan vara snabb periodvis, så var det aldrig riktigt nog för att jag skulle känna att jag ville dedikera den tid jag hade behövt för att tävla mot de bästa. Således har iRacing fått bli ett trevligt tidsfördriv, där vissa ligor och specifika lopp kan få den tid det kräver för att vara med och slåss om topp-placeringar. Dessa lopp tänkte jag skriva lite om ibland.

Hur ser ni andra på spelande? Är enbart socialt eller finns tävlingsådran i alla som spelar?

HQ