Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
PS Plus - mina tankar

PS Plus - mina tankar

Skrivet av Morbror J den 13 december 2013 kl 16:58
This post is tagged as: Playstation Plus

Som relativt ny till tjänsten Playstation Plus så tänkte jag skriva ned några av mina tankar kring tjänsten.

Är faktiskt lite kluven till det här med PS+. Jag är en sådan som helst vill ha fysiska exemplar av spel. Det är inget som hindrar mig från att se fördelar med digitala spel: Pris- och miljöaspekter (kan) påverkas positivt tack vare digital nedladdning. Själva känslan av att ha en spelsamling i bokhyllan är dock speciell. Nåja, det är inte därför jag inte enbart tokgillar PS+ och liknande tjänster.

Något jag inte gillar är att man inte får behålla spelen om man avslutar sin prenumeration (det hade i och för sig varit helt orimligt för det nuvarande priset). Med tanke på att man får väldigt nya spel så är den "kompromissen" förståelig. Man hade fått betala betydligt (!) mycket mer pengar om man velat köpa alla spel som dyker upp på Sonys betaltjänst. Min slutsats är att man får väldigt mycket för sina pengar om man inte har något emot Sonys regler.

På grund av att spelen på PS+ är så pass nya som de är tvekar jag lite när jag ska handla spel nu för tiden. Jag tänker att de kan komma på PS+ om jag väntar lite. Att många spel är nya är naturligtvis ett stort plus för tjänsten.
Då man behöver Plus för att spela online på PS4 så kommer jag mest troligt ha tjänsten året om. Därför försöker jag att se alla spel som blir tillgängliga som en "bonus" - en väldigt bra bonus helt enkelt.

Sammanfattningsvis kommer jag att fortsätta handla fysiska spel men kanske inte riktigt lika ofta. Jag tänker även försöka att först fundera på om de spel jag är intresserad av är värda att köpa direkt eller om jag kan tänka mig att vänta på att de eventuellt kommer till PS+.
I slutändan känns 350-500 kronor som ett väldigt bra pris med tanke på vad man får. En prenumeration av tjänsten känns motiverad.

HQ