Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Bästa LP-sida

Bästa LP-sida

This post is tagged as: Beach Boys, Musik, LP, Album

Detta inlägget blir en aningen kortare än den tidigare John Lennon-bloggen och nu tänkte jag fokusera på LP-skivor, mer specifikt deras sidor.

Vi alla vet att en LP består av två sidor som båda innehåller varsin skara låtar. Men det är inte ofta att folk särskiljer på dessa sidor när man pratar om ett album. Det jag menar är att man oftast pratar om ett album i helhet, vilket självklart ger mening, men det finns dock tydliga fall på gamla album där den ena sidan är överlägsen den andra. Ta Beatles-albumet Revolver som ett exempel. Här har vi på första sidan fantastiska låtar som "Eleanor Rigby", "I'm Only Sleeping" (personlig favorit) och "Here, There and Everywhere". På andra sidan har vi bra men inte lika häpnadsväckande låtar förutom "Tomorrow Never Knows" och kanske "For No One".

Vad jag i detta blogginlägget vill lyfta fram är vad ni anser är den bästa sidan någonsin på en LP (album)?

Själv faller nog min röst på andra LP-sidan av The Beach Boys underbara album Today!. Här har vi en första sida med svängiga men relativt tråkiga låtar, där "When I Grow Up (To Be a Man)" med sin vackra skildring av faderskap (första poplåten med detta temat) är den enda som faktiskt har något att säga. Andra sidan är dock på en helt annan nivå. Den inleds med en drömsk låt vid namn "Please Let Me Wonder" och fortsätter sedan med att leverera mästerverk efter mästerverk som i vissa stunder till och med lyckas konkurrera med bandets magnum opus Pet Sounds, vilket ofta anses vara det bästa popalbumet någonsin.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus