Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Längtan efter ett nytt Fable

Längtan efter ett nytt Fable

Skrivet av MrKalleOh den 8 juli 2018 kl 11:15
This post is tagged as: Fable, Playground Games, Compulsion Games

Fable har alltid stått mig nära hjärtat; spelade det som barnyngel, växte upp med serien och det slår mig idag hur mycket jag saknar det. Det finns en finns charm i Fable som är unik: den härliga brittiska humorn som får en att grimasera, men även en väldigt mörk baksida bakom allting.

Det gjorde ont att se Lionhead gå i graven, för ett arbete lika påtvingat som Kinect 2, men det är där vi står idag. Det ryktas om att Fable är i görningen, men vilken utvecklare har förmågan att återskapa essensen? I min värld, finns det bara en spelutvecklare som skapat någonting som andas Fable och det är Compulsion Games. Och vilket sammanträffande att de blev just uppköpta av Microsoft? Om ni tittar på E3-trailern av The Happy Few, tyckar jag det utstrålar en hel del Fable med dess brittiska charm och dystra tillvaro.

När det kommer till att skapa öppna spelvärldar med grafisk briljans finns det ingen annan än Playground Games. Men frågan är hur de kan hantera ett riktigt narrativ? Det skulle inte förvåna mig om de kollaborerar med Compulsion Games för att på riktigt skapa en bra story.

Vad tror ni? Kan "oerfarna" Playground Games stå på egna ben?

Facebook
TwitterReddit