Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Jag älskar teknik men...

Skrivet av MyCreeds den 13 maj 2015 kl 11:08
This post is tagged as: Mobilzombie, Mobiltelefon, Mobilmissbruk, Teknologi, Satir, Samhälle

Jag tänkte starta en liten ny bloggserie om moderna saker som hjälper och stjälper på olika vis. Jag varnar redan på förhand för att låta som en bitter gammal gubbe (vilket jag är) men så är inte fallet (jo det är det) så bara njut av vad en medmänniska som jag kan störa mig på och ta saker med en nypa salt.

Det är så... jag är gammal som gatan.

Jag må räknas som ung fysiskt men faktum är att jag är en synisk gammal gubbe som kan störa mig på en hel uppsjö av små (och stora) saker.
Bara av att ta upp denna punkten kommer ni säkert hata mig kära med-medlemmar här på vår kära spelsida. Men lika bra att få den överstökad.

Ta bara dagens användande av mobiltelefoner.
Här räknas jag nog som neandertalare. Men det är okej, jag köper att tolkas som neandertalare bara jag slipper vara en del av ett såpass sorgligt gruppmissbruk samtidigt!
För det är det. Faktum är att det sedan flera år har klassats som en ny folksjukdom i Sverige och det första behandlingshemmet för mobilmissbruk öppnade 2013.

Jag älskar teknik men...

"Kom så går vi en promenad"

Detta är ett känsligt ämne. Speciellt om man pratar om det med en person som spenderar dagen med att böja huvudet nedåt och använda 1/5 av sitt synfält (även kallat för "Cellphone Zombie").

"Det kan ju vara något viktigt"
Visste ni att det kan vara helt absolut livsviktigt att kolla i telefonen under en middag, speciellt mitt i en mening så man bara tystnar av lite försiktigt medans man läser / kollar. För kom igen - ALLA skriver väl akut information via Snapchat, Twitter, Facebook eller Instagram?


Vad tycker ni? Är mobilmissbruk ett samhällsproblem? Är du en mobilmissbrukare? Är jag en gammal gubbe?

HQ