Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Jämställdhet där den är som viktigast!

Jämställdhet där den är som viktigast!

Skrivet av Nineldo den 21 september 2017 kl 10:50

Nu börjar alla dessa månader som uppmärksammar olika sjukdomar, och kanske främst cancer.

Rosa bandet har funnits sedan 2003 i Sverige om jag inte är helt missinformerad. Och jag tycker kampanjen är fantastisk. Först och främst är cancer något förfärligt i sig, det är en sjukdom vi inte alls kan skydda oss mot och den kan drabba vem som helst och vart som helst i kroppen. Alla har vi säkert någon som vi förlorat som kämpat den enorma kampen mot cancer. Och även om man lyckas vinna den första striden så finns alltid risken att det kommer tillbaka.

Som kvinna så känner jag väldigt starkt för bröstcancer. Med risk för att låta otroligt ytlig, så är det en del av mig som gör att jag känner mig kvinnlig. Sen är det även det som ska ge våra barn deras första mat och finns för att skapa kontakt till våra små. Och för sina partners är dom väl också ganska trevliga :P

Nu tänker jag inte ge mig in i diskussionen om transpersoner, för självklart finns det folk som ser bröst som något negativt. Men eftersom det inte är min personliga synvinkel på detta så får det tas en annan dag, eller diskuteras på ett annat forum.

Jag känner tyvärr alldeles för många kvinnor som har drabbats av bröstcancer, och i vissa fall har det spridit sig till andra delar av kroppen. Dom som har vunnit kampen har uttryckt att dom känner att deras kvinnlighet tagits ifrån dom, fram till dess att dom kunnat göra en kosmetisk operation för att få tillbaka det dom förlorat. Men det blir ändå aldrig riktigt samma sak.

Så att denna kampanj finns tycker jag är ovärderligt. Dock finns det ett "men" i detta! Det blå bandet görs det alldeles för lite för. Enligt statistiken jag läst så dör fler av prostatacancer än av bröstcancer. Och kampanjerna drar in otroligt olika summor varje år. Jag önskar verkligen att kampanjerna kunde marknadsföras likvärdigt! Nu kanske inte Lindex och H&M är extremt manliga butiker, men jag som kvinna skulle vilja kunna få tag på det blå bandet lika lätt som det rosa.

Det rosa bandet finns ju att stödja i så många olika former. Jag köpte exempelvis skosnören igår istället för det årliga bandet man fäster på jackan. Sen finns det flaskor, väskor, halsdukar, you name it! Men det blå bandet läggs bara upp i små ställ i vissa få butiker och man får som kvinna verkligen lägga manken till för att leta reda på en återförsäljare.

Jag kommer i alla fall göra som jag gör varje år och stötta båda kampanjer. Men ville bara uttrycka min frustration över att samhället som hetsar över jämställdhet inte ger dessa kampanjer samma plats i rampljuset.

Vad tycker ni om dessa kampanjer? Och brukar ni stötta dom?

Må gott! Och hoppas detta inlägg inte triggat för många dåliga minnen för folk <3

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.