Svenska
Blog
Redigt konsekventa gubbar det här!

Redigt konsekventa gubbar det här!

Skrivet av Oxpost den 6 oktober 2019 kl 11:54

Thank You Scientist! är nog ett av de knepigt underbara band jag stött på. De har lyckats karva ut ett helt eget sound som är sprängfyllt med helt vrickade kombinationer av progressiv hårdrock, funk, jazz och passager som bäst kan beskrivas som ren och skär kakafoni.
Jag har tidigare njutit i stora drag av deras två album Maps of Non-Existent Places samt Stranger Heads Prevail men hade helt missat att de släppt nytt i juni.

Terraformer är alltså den senaste plattan från denna helvrickade septett, och det går snabbt att konstatera att deras sound inte bara är intakt utan att det även har tagits till helt nya höjder. Detta är deras mest experimentella och flippade platta hittills. Udda taktarter och Zappa-influerade melodislingor blandas med stundtals finstämmiga passager på ett helt underbart vis, och Salvatore Marranos säregna tenor-pipa blir på något sätt navet som guidar oss igenom denna 86 minuter långa musikaliska Odyssé. Detta är definitivt inte musik som kommer passa alla. Jag har full förståelse för de som tycker att det blir rörigt, spretigt och kanske rätt igenom omöjligt att lyssna på. Jag älskar det dock! Detta kan mycket väl vara deras bästa platta hittills, och jag är extremt nyfiken på vad man kan förvänta sig av dessa herrar i framtiden!

Geronimo

Everyday Ghosts

Swarm

HQ