Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Halo: The Master Chief Collection på PC

Halo: The Master Chief Collection på PC

Jag har väl kan man säga alltid uppskattat Halo för sin otroliga atmosfär och mycket välgjorda titlar i serien. Vi vet att Infinite d.v.s. vad som enligt Microsoft ska ses som Halo 6 är på väg även till PC som plattform. Här tänker jag att det kanske skulle kunna gå att hitta en liten möjlighet att introducera Halo till ett ny gammalt format (Halo 1 och 2 finns på PC varav del 2 var operativsystemlåst till vista). I detta fall tänker jag att den här utgåvan som släpptes till Xbox: One med Halo 1 och 2 Anniversary samt Halo 3 och 4 även skulle kunna släppas på PC med två undantag. Jag misstänker nämligen att även Halo 3 kommer att få en Anniversary edition och det finns en del rykten som vanligt dock att Halo 5 kan komma till PC. Skulle Microsoft vilja släppa utgåvan på PC kommer det även att ta ut fullpris för det. För att skapa ett genuint värde att betala ett sådant pris för konsumenten skulle Halo 3 Anniversary bakas in i den utgåvan eventuellt med Halo 5. Detta skulle då också kunna ingå i en ultimate edition eller åt det hållet utgåva av Halo 6.

Jag tror att släppa utgåvan idag på PC enbart med 4 spel som är lite gamla numera inte riktigt räcker. Sen tror jag också att det skulle kunna bli lite av en "Orange box" grej av det hela och Halo 3 Anniversary (spelet är visuellt daterat med dagens mått mätta) skapa en del glädje hos fans både på konsol och eventuellt på PC. I min mening behöver inte 4 eller 5 en sådan uppdatering alls däremot anser jag att del tre skulle må bra av en sådan polish. Det skulle också då innebära att Halo 1, 2 går att få tag på enklare på PC då spelet bara säljs på skiva i fysisk utgåva, utöver problemen ibland att få igång Halo 2 på en PC. Jag tror också utgåvan skulle rent berättarmässigt vara ett bra tillskott om nu Halo 6 släpps och min misstanke är ändå trots motståndet hos många till Winstore att en fet samlingsutgåva ändå kan locka köpare på plattformen.

Jag själv är lite lyrisk över tanken på möjligheten att spela Halo i högre upplösning med högre fps speciellt Anniversary utgåvorna som är fantastiska. Min förhoppning är att Halo: The Master Chief Collection släpps före eller med Halo: Infinite som en utgåva. Visst har vi likartade spel på plattformen men Halo är ändå... Halo det är samma med Half Life eller Doom. Nu vet vi dock inte när Infinite ska släppas om det är en 2020-2022 release på det hela vilket låter troligare än 2019. Men jag tror att detta skulle kunna vara kul för äldre fans liksom nya till serien spelare att ta del av innan Halo 6 som då också ska komma till PC. Man kan förlåta om Reach inte kommer även om den är sett till enspelar- komponenten en av mina favoriter. För PC spelare skulle det innebära att om utgåvan får tillskotten 5 och 3 Anniversary innehåller Halo 1,2 och 3 Anniversary editions, ODST, Halo 4 och 5.

Jag tror inte att Halo 3: ODST får en Anniversary edition men det kan ju vara möjligt då spelet är kortare och mindre i omfång än huvudserien men sannolikheten är låg om det inte bundlas med en sådan utgåva till del 3 vilket jag inte tror på. Ägare till konsolutgåvan kanske bara kan för en mindre summa uppgradera Halo 3 till Halo 3 Anniversary Edition om det släpps innan nästa Halo. Chansen är nog ändå låg att PC får denna utgåva, risken är större att vi bara får Halo 5 vilket vore synd. Däremot är jag ändå hoppfull att denna utgåva kan släppas på PC också vilket skulle glädja mig som gillat serien och kanske skapa nya fans på PC för denna ikoniska spelserie utöver då att på ett bra sätt låta de som inte följt serien få en chans att göra det även på denna plattform.

Facebook
TwitterReddit