Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Rage 2 kanske kan matcha Mad Max bilstrider

Rage 2 kanske kan matcha Mad Max bilstrider

Skrivet av Patrikseve den 11 januari 2019 kl 20:16

Mad Max är en typisk filmlicenstitel som istället för att vara genomusel har kvalitativa sidor med en rad brister. Det är inte ett mästerverk däremot hade de något som jag tyckte var briljant och det var att bilfysiken, ljuden och stridssystemet för bilarna var något av de bästa jag spelat i den typen av spel i spelväg på säkert över 10 år. Det är lite svårt att greppa att det är studion som annars tillverkar Just Cause serien med sin bilfysik som får racingfantaster att tappa andan. Jag minns väl när jag kör folkvagnsbuss i Just Cause 3 och gör en tvärsväng och ramar av ett par tanks för att sedan hackigt zigzagga över vägen och ut för ett stup efter att ha försökt klara en racing utmaning.

Jag var rent ut sagt lite förbluffad över vilket kliv kvalitativt de tog med den titeln mot sina andra spel där bilar är närvarande. Det är därför jag hoppas att samarbetet med Id om Rage 2 kan leverera lite av en spirituell fortsättning på de bilstrider vi fick i Mad Max. Av det vi sett i trailers så ser spelet bra ut även om jag tycker att striderna till fots ser lite bullet spoongiga ut och att en del vapen verkar sakna lite kraft. Bilstriderna däremot och mobiliteten på marken ser ut att ändå lösa Mad Max brister nämligen balansen mellan de båda. I Mad Max tog fotportionen och slagsmålen för stor del av spelet och var för dåligt. Bil aspekten saknade utmaning och mer händelser, karavaner, attacker och dynamik.

Jag tror kanske inte att Rage två uppfyller alla förhoppningar men trots att det verkar vara ett ganska annorlunda spel än sin föregångare hoppas jag på att Id kan varva sin talang för fps med de roliga och riktigt bra bilstrider mm. vi fick i Mad Max och skapa en uppföljare till ett spel med mängder av brister men som ändå var en gedigen spelupplevelse. Det intressanta är ju att i Mad Max så brast det när Max var till fots och I Rage så var bildelarna ganska risiga. Om Mad Max styrkor går att utveckla och kombinera med Rage 1s styrkor och Id:s talang att göra fps spel så tror jag att det kan bli en riktig höjdare.

Facebook
TwitterReddit