Svenska
Blog
Endgame är Marvels egen The Last Jedi

Endgame är Marvels egen The Last Jedi

Skrivet av Petter den 19 maj 2019 kl 19:17

OBS! Ja, detta inlägg innehåller spoilers.

Ja, jag är gravallvarlig. Ju mer distans jag får till Avengers: Endgame - ju mer butthurt fanboy blir jag. Just nu värker stjärten rejält (kan såklart också ha att göra med att jag rände nedför trappen på svanskotan för 11 dagar sen). Som jag skrev efter premiären står sig Endgame som en besvikelse, för egen del. En känsla som i allra högsta grad består, alltså. Jag kan till och med tycka att det är en av Marvel Studios sämsta filmer, idag. Så långt har det gått för mig, för även om den är tjusig, tempomässigt perfekt, innehåller massa fanservice och coola fighter - misslyckas den filmen fatalt med att ge de viktigaste karaktärerna som jag följt i filmform i tio års tid nu - en vettig avslutning. Eller ens en vettig slutkrök i deras "story arc". Och därför är det Marvels egen The Last Jedi.

Jag menar... Hur kan man som filmskapare och fans av serierna misslyckas så fruktansvärt kapitalt med att berätta en vettig historia om Hulk som bröderna Russo gör i Endgame. Hur är det ens mänskligt möjligt? Som jag skrev i min förra blogg om denna film var det ju på förhand helt självklart att Hulk skulle få chans till hämnd i Endgame. Thanos borde ju ha dödat Natasha och då... Först då skulle Hulk-impotensen hos Banner ha släppt. Cue: Mega Rage. Och sen... Thor. Herregud vilken bortslarvad, borttramsad potential. Han skulle aldrig ha fått bli filmens fnitterframkallande åtlöje på det sätt som han faktiskt blev. Aldrig. Thor är ju starkast av dem alla, han skulle ha varit mörkare än någonsin. Hämnats Asgard, Oden, Loke och Heimdall. Såklart. Sen skulle Bucky naturligtvis fått skölden av Cap. Allting rörande Rogers genom alla filmer har ju för bövelen handlat om Bucky. Det är ju han, med alla världens superkrafter + megaarm, som skulle tagit över. Det tror jag inte det finns ett enda "fan" som inte håller med om. Även om Falcon fick skölden under ett tillfälle i serietidningen.

Precis som i fallet The Last Jedi skulle jag bara vilja backa här. Backa bandet. Göra om, tänka om. Blidka fansen på ett bättre sätt. Göra smartare val.

HQ