Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Jag tror att GTA VI är långt, långt borta

Jag tror att GTA VI är långt, långt borta

Skrivet av Petter den 19 september 2022 kl 20:56

Helgens ganska substantiella läckage av Grand Theft Auto VI-kod och grafik var en intressant sådan, av flertalet anledningar. Dels att någon lyckats ta sig in på Rockstars såklart välskddade intranät är fascinerande i sig men även att spelet rent mekaniskt och animationsmässigt mer ser ut som Watch Dogs än GTA, förbluffade mig. När jag såg hur karaktärerna rörde på sig i videon som hackarna läckte, hur de stod och guppade när ingen styrde dem och hur de reagerade på rekyl från vapnen de avfyrade, kände jag mig förhållandevis säker på att de labbat i Watch Dogs 2-editorn snarare än norpat 2024-material från Rockstar Games.

Samtidigt vore det ju bortom korkat att tro att man kan avgöra hur "snyggt" (eller inte) GTA VI kommer att bli av den där videosnutten. Vi pratar ju modeller här, bara. I ett tidigt skede, testbanor, placeholders och utebliven ljussättning, mer eller mindre. Jag tror dessutom att Rockstar kommer att välja att jobba med tunga, omfattade grafikfilter i sexan, som de gjorde i Grand Theft Auto IV och att det kommer att ha en väldigt märkvärdig design, särskilt jämfört med femman. Utöver det så verkar det stämma att en av spelets tre huvudfigurer är en kvinna, polis. Det verkar också stämma att det blir Vice City, igen, och att en annan av figurerna är en ungtupp, som mest troligt kommer agera smugglare mellan Sydamerika och Miami, som ryktena under flertalet år skvallrat om.

Jag är fortsatt hysteria-sugen på mer GTA och jag tror som alltid att spelet kommer att bli väldigt bra (det finns som jag skrivit tidigare viss oro över kvaliteten med tanke på att producenten bakom GTA III, IV och V samt manusförfattaren bakom samtliga av de spelen lämnat studion) men Rockstar har många, många, många miljarder dollar att leka med vilket rimligtvis torde innebära att de knappast släpper nånting här som inte håller briljant kvalitet, rakt igenom. Jag tror att läckan inte skadat spelet eller utvecklingen i stort sett alls utan att det bara ökat på hypen, snacket, ryktena - Ännu mer. Däremot gissar jag att det fortfarande är långt borta. Jag vet att många ser fram emot och räknar med en 2023-release men det tror inte jag, på. Jag tippar att vi kommer att spela det sommaren 2024. Bisarrt nog. Och inte en dag innan dess.

Rockstar kommenterar läckan här!

HQ