Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Richard Donners 5 bästa filmer

Richard Donners 5 bästa filmer

Skrivet av Petter den 18 mars 2023 kl 20:03

Han är och har alltid varit ern mycket ombytlig, mångsidig, kapabel regissör, den gamla Donner. I och med att han doppat samtliga tår i samtliga filmgenrer genom årtiondena blir hans bästa-lista spretig och kul, på kuppen. Here goes nathink!

(5) Timeline

Jag vet, jag vet... Man får inte gilla den här filmen. För den är ju tramsigt tölpig och tunn med risigt skådespeleri av såväl Walker som Butler men det spelar liten och ingen roll då grundpremissen och karaktärerna är så härligt, som de är. Jag har gillat Timeline sedan premiären och den håller - än idag.

(4) Dödligt vapen 4

Jet Li var inte särskilt känd utanför Asien, då. Vilket gjorde att hans iskalla mördare till ninja "Sing Ku" kändes olustigt svårslagen och hotfull. Jag tycker också att gnabbet mellan Riggs och Murtaughh fungerar som bäst i den här filmen och den mörkare tonen gör att den håller väldigt bra, idag.

(3) Maverick

Jag ääälskar Donners härliga westernäventyr med en storspelande Gibson i huvudrollen som den ytterst charmerande Bret Maverick. Tempot är klockrent, karaktärerna strålande och humorn fenomenal. Rappt och kul, rakt igenom.

(2) The Goonies

Min barndom definierades av ett antal filmer däribland Star Wars men mina allra finaste filmminnen stavas The Goonies och när jag i åttaårsåldern fick se den, på VHS såklart, för första gången. En lysande matiné prooooooppad med karaktär, charm, fantasi, vänskap och mystik.

(1) Dödligt vapen

Den är mycket, mycket svårslagen den här filmen sett till stenhård 80-tals-actionrökare. Donner har gjort mycket bra (även om jag inte alls gillar hans klassiska Superman-rullar... Alls) men inget toppar Lethal Weapon.

HQ