Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Ja, jag plockade bort Ellie

Ja, jag plockade bort Ellie

Skrivet av Petter den 19 juni 2013 kl 16:17

Neil Druckman, kreativ chef på Naughty Dog och regissör/producent bakom The Last of Us gillar inte riktigt vårt senaste omslag. Trots att det pryds av studions senaste fullpoängare. Orsaken är att jag plockade bort Ellie ur bilden. Efter ett Twitter-meddelande från Naughty Dog har en debatt om sexism blossat upp, något som jag skulle vilja stänga ned direkt. Orsaken till varför Ellie plockades bort ur bilden var enbart estetisk. En ren designfråga. Allt annat är bara påhitt.

Maximal uppståndelse.

Vi tog bort Ellie eftersom hon såg ut som en efterkonstruktion från illustratörens sida. Hon var det enda i bilden som låg som ett separat lager, och hon såg inklippt och en aning klippdockeliknande ut med ett mer lågupplöst ansikte än Joels. Vi ansåg att omslaget blev bättre såhär. Snyggare, och vi hittade en perfekt plats för vår lilla rubrik, dessutom. Om Naughty Dog verkligen inte ville se omslag utan Ellie borde ha såklart inte ha levererat en bild där valmöjligheten fanns att plocka bort henne.

I slutändan är hysterin kring omslaget lite roligt, men också gaaanska tramsigt. Vi tryckte en gång ett Uncharted-omslag utan Sully och såg då inte ens tillstymmelse till uppståndelse, vi tryckte ett Jak & Daxter-omslag utan Daxter, Ett Ratchet & Clank-omslag utan Ratchet och ett Half-Life 2-omslag utan Alyx. Vi har även kört ut ett Super Mario Bros-omslag med bara en av bröderna, ett Sonic-omslag utan Tails samt ett Army of Two-cover som endast pryddes av Rios. Det handlar om design. Bara.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus