Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Herrejösses så bra det låter...

Skrivet av Petter den 21 april 2017 kl 09:46

Jag började 00:00 inatt, med att lyssna igenom Incubus åttonde skiva (8) två gånger. Sen sova. Men ja, jag har räknat ned dagarna det senaste året och kunde inte somna innan jag verkligen klämt lite på samtliga låtar, i sin helhet. Nu på morgonen har jag dessutom spelat igenom skivan två gånger till och måste säga att mitt första intryck är mycket, mycket, mycket positivt. Detta låter ju fullständigt briljant. Snacka om att Incubus står sig starka som ett av 2000-talet överlägset mest intressanta rockband med alla olika genrer och manér de utforskat sedan debuten (nåja) "Make Yourself".

8 låter som en mix mellan Morning View och A Crow (med några kryddmått If Not Now)... Det finns en experimentlusta och en avighet i hur de strukturerar melodier här som förtrollar. Jag älskar exempelvis när Brandon kliver ned en oktav på Glitterbomb-bryggan istället för att göra det "självklara" och fortsätta uppåt. Tillkommer gör Ben Kenneys bästa basspel någonsin samt en Pasillas som är i sin absolut bästa form. Den karln är magisk. Förmooodligen vår tids mest underskattade batterist, alla kategorier.

Ingen pratar någonsin om José när vi pratar livs levande trumgudar. Han syns ingenstans, är aldrig med i trumtidningar eller pratar om sina val av prylar. Och det är givetvis medvetet då karln verkar vara blygare än en normalstor husmus. Genialisk, är han dock. Och på 8 lirar han för allt vad DW Oak-kitet håller för. Bastant grundrytm, massor av spännande synkoper och ett par polyrytmer som ger mig gåshud. Han blandar mellan funk, jazz, fusion och renodlad 4/4-rock med en så pass läbbig sömlöshet att jag storknar av akut avundsjuka. José är fylld av överraskningar och bortsett från att producenten Skrillex mixat hans virvel så att den låter lite väl burkigt för min smak är även trumljudet det bästa han haft på flera, flera år.

State of the Art och Undefeated (skivans bästa, so far) är fantastiska låtar som jag stoppar upp på min personliga Incubus-topplista tillsammans med Drive, Anamolly, Cirkles och Wish You Were Here. Det ska bli härligt att leva med 8 de kommande veckorna. Jag räknar med minst 100 genomlyssningar till inom den närmaste månaden.