Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Filmåret 2015 (Del 1)

Filmåret 2015 (Del 1)

Skrivet av Pharaoh den 24 mars 2015 kl 23:15
This post is tagged as: film, movie, avengers, jurassicworld, furious7, madmax

Filmåret 2015 har dragit igång och har redan hunnit avlossa ett par filmer på bioduken, men årets stora titlar ligger alldeles runt hörnet och bara väntar på att få oss att häpna. Jag skulle vilja påstå att vi har ett lika starkt filmår att se fram emot som förra året där vi bland annat fick se filmer som Guardians of the Galaxy, Interstellar, The Grand Budapest hotell, X-men: Days of future past mm. Men än så länge tycker jag det här året har börjat med avsaknaden av intressanta titlar och kan med handen på hjärtat säga att jag bara masat mig iväg för att se Kingsman.

Men snart är det slut på torkan för nästa vecka är det nämligen dags för Furious 7 som på förhand ser ut att bli den mest stjärnpackad och actionfyllda filmen i serien. Den enda film jag på rak arm kan komma på som har fler stjärnor och action är nog expendables filmerna :) Men precis som när den fantastiska skådespelaren Heath Ledger gick bort innan The Dark Knight så gick även Paul Walker bort innan filmens han ha sin premiär, vilket på gott har gett filmen pr men på bekostnad av en bra skådespelare. Jag skulle gissa på att det lär bli den mest inkomstbringande filmen i serien och hamnar nog på topp 5 bland årets lönsammaste filmer.

På tal om lönsam, Avengers: Age of Ultron är strax här lär pulverisera allt motstånd det här året. Föregångaren blev en braksuccé av både kritiker och publik, den gick fantastiskt bra på biograferna och drog i slutändan in hiskeliga 1,6 miljarder dollar!! Age of Ultron har premiär första Maj och kommer enligt vad trailern visar bli en uppföljare som inte lär göra oss besvikna. Explosioner, superhjältar och en överdos av extas är vad jag förväntar mig och kommer inte nöja mig med något annat. Senare i Maj har den fjärde installationen i Mad Max serien premiär som har eftertitelt Fury Road och där vi får återbekanta oss med den postapokalyptiska världen och den här gången med Tom Hardy i huvudrollen. Ett bra val av skådespelare tycker jag men desto tveksammare till om det kommer vara lönt att spinna vidare på franchisen 30 år senare. Återstår väl att se helt enkelt och jag hoppas att den kan överraska mig positivt, jag är ett stort fan av dom gamla rullarna med Mel Gibson i täten!

En annan film som ligger på bordet som ett upplivningsförsök är Jurassic World som även den blir fjärde delen i serien. I den här filmen ser vi Chris Pratt i huvudrollen som för övrigt gjorde ett fantastik jobb i filmen Guardians of the Galaxy. I Jurassic World lyckas dom till slut med det som dom inte gjorde i dom tre föregående filmerna, dom öppnar äntligen upp parken för allmänheten och har fått igång sin verksamheten. Men vi vet mycket väl att det bara är tillfälligt för vem vill se en film där något går bra? Inte jag iallafall ;) Hur filmen mottags av publiken är svårt att säga men jag tror definitivt inte att det blir en flopp, tredje filmen i serien kommer nog stå för seriens bottennapp och med Chris Pratt i huvudrollen tror jag att det kan bli riktigt bra. Återträffen med dinosaurierna sker i Juni så se till att ladda bössan tills dess.

Fortsättning följer...........Tack för mig

HQ