Svenska

Nätter utan ro och rädslan för mörkret

Hej alla barn, nu är det barnprogram. Titta vad jag tar fram. En ramsa för dig som inte vill kunna sova, den är skrämmande kan jag lova.

Ännu en natt har gått och inte en blund har jag fått,
Monster som under min säng bor, kryper fram när jag somnat och på mig glor,
I garderoben de också bo, och skrämmer mig genom att gnälla och gno,
Mörkret är lika skrämmande de', då kan jag ju inte se,
Monstren kan då smyga sig fram och mig slå, och inte kan jag somna då.

Denna blogg handlar helt enkelt om de monster som bor under min säng och i min garderob, och hur mörkret skrämmer mig när jag ska sova. Detta problem har funnits så länge jag kan minnas, och har lett till att jag bara kan sova dagtid då solen är uppe och monstren inte vågar komma fram från sina gömställen.

Men att sova på dagarna är inte helt optimalt, då jag har ett jobb att sköta och att sova på jobbet inte uppskattas av kollegorna. Jag vill inte heller hålla på att dricka kaffe på dagarna för att hålla mig vaken, för jag har hört att kaffe är svart magi och öppnar portarna till helvetet, och jag känner att jag har tillräckligt med problem som det är.

När jag är trött så orkar jag inte göra saker, utan jag får spendera dygnets ljusa timmar till att sova, och då kan jag inte vara social och hitta på grejer. Då känner jag mig ensam och övergiven, och monstren livnär sig på sådana känslor.

Dessa monster vägrar försvinna och jag har försökt det mesta. Alltifrån spådamer, hänga vitlök i taket, till att spela klassisk musik (för klassiskt är ju motsatsen till hårdrock, och hårdrock framkallar ju demoner som vi alla vet). Mörkret kommer jag inte ifrån. Att sova med lampan tänd funkar inte, för de drar ut kontakten eller skruvar ut lampan ur sockeln så att det blir mörkt. Jag är desperat, jag måste bli av med monstren innan det är försent. Innan jag får sparken, som i sin tur leder till att jag blir vräkt.

Nätter utan ro och rädslan för mörkret

Har ni några lösningar på mitt problem? Ska jag bara acceptera situationen som den är, och eventuellt börja ta ut hyra från monstren så att jag i alla fall kan bo kvar?

HQ