Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Smuts Rally 4

Smuts Rally 4

This post is tagged as: DiRT Rally, DiRT 4, Codemasters, E3

Vet inte om jag missat något eller om jag lever i någon form av förnekelse. Många ser på Dirt Rally med övertygelse om att det är Dirt 4. Men fyra års väntetid på ett smalt simulator rally som både utannonseras och samtidigt går upp som begränsad Early Access titel? Känns mer som en breddning för entusiaster medans Dirt 4 med sedvanlig attityd, fart och fläkt och polerade yta bara väntar på att öppet få strutta runt i sin färggranna påfågelskrud, E3 är såklart ingen högoddsare. Så tjusigt som Dirt Rally ändå ser ut så tror jag på ett "Dirt 4", med kortare sträckor och en förmodat större arbetsstyrka, som med grafisk kvalitet av referensklass kommer smälta ögon ur hålor och hud och hår av skalpen.

Det har ju rapporterats om fler än ett rallylir från Codemasters. Dirt Rally kan sedermera vara Codemasters som tar tillfälle i akt likt Project Cars och samtida simulatorbetonade spel, somt tagits emot och burits upp av dess ivrare, för att på ett smart sätt bemöta den del av fanskaran som vill leka på andra villkor än den flyktigare massan. Jag tror Dirt Rally kommer leva genom en lojal gemenskap och uppdateringar medans de numrerade delarna på klassiska manér får intensiv tillströmning runt publicering för att sedan trappas ner och ånyo samla kraft inför nästa inkarnations släpp. Eller Grid.

Om Dirt Rally bara blir snällare för handkontrollslirare med optimerande inställningar så har man rally upplevelser i en evighet annars får jag snällt sukta efter denna flyktiga fyra. Om jag nu inte fått allt om bakfoten.

HQ