Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Vad PS4.5 (PS4K) antagligen är

This post is tagged as: PS4, PSVR, PS4K, PS4.5

Med alla lösryckta rykten och rökridåer är det svårt att veta vad man egentligen ska tro på. Jag tror definitivt att Sony snickrar på en ny revision av sitt senaste flaggskepp; det är ju något som de trots allt har gjort för alla sina playstationmaskiner hittills. Förutom nyare, mindre och effektivare komponenter och ett nytt förfulat budgetutseende tror jag den nya revisionen kommer att ha:

* Stöd för Blu-ray 4K Ultra-HD. Trots allt är ju Sony en av delägarna i Blu-ray så det vore märkligt om de inte försökte trycka in stöd så snart de kan. Det krävs en ny läsare och kanske även någon ny krets för att få det att fungera. Detta är med stor sannolikhet vad ryktena angående 4K gäller. Att maskinen plötsligt skulle få tillräckligt mycket kraft att spela spel i 4K som nu knappt kan köra i 1080p är rätt utesluten. Redan i Oktober förra året berättade de om att de funderade på en ny PS4:a med detta: http://www.playstationlifestyle.net/2015/10/24/sony-talks-enhanced-ps4-blu-ray/

* Inbyggt stöd för PSVR. Den tillhörande lådan när man köper PSVR för att interpolera skärmuppdateringen till 120Hz kommer med stor sannolikhet hamna inuti den ny PS4:an; detta för att det ska bli billigare att skaffa ett PSVR-set när det extra priset i stället slukas av själva basenheten. Billigare ingångströskel ger fler kunder, vilket ger större chans för att lyckas. Man kan se det på liknande sätt som när PS2-slim fick en inbyggd nätverksadapter, som man fick köpa löst till den ursprungliga modellen. Inte blev PS2:an dyrare för det. Nä, den nya modellen var billigare.

That's all folks. Jag tror inte att den nya modellen kommer att få uppsnabbade grafik- eller processorkretsar. Spelen kommer inte att gå bättre på den nya maskinen utan kommer att se precis likadana ut på alla revisioner.

HQ