Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Top 5 DT-LB duos

Top 5 DT-LB duos

Skrivet av Rosebud den 10 augusti 2015 kl 18:20
This post is tagged as: NFL, USA, Sport

RedZone.blogg.se

Med tanke på senaste tidens kontraktsförlängningar på bland annat Detroits DeAndre Levy, Kansas Justin Houston samt Tampas Lavonte David och Gerald McCoy så funderade jag på vilka lag det är som har ligans bästa Defensive tackle - Linebacker duos.

5. Buffalo Bills - Marcel Dareus (DT), Preston Brown (OL8)
När dominanta defensive tackles inte växer på träd så är det svårt att förbise vad Buffalo har centralt i sin dominanta defensiva linje. Marcel Dareus tillhör ligans absoluta topp på positionen och personligen hade jag enbart valt Miamis Ndamukong Suh samt Tampas Gerald McCoy före Dareus. På sin position så var det ingen som hade mer sacks (10.0) än Marcel, han tillhörde även toppskiktet av ligan med 49 tacklingar på sin position, att jämföra med Suhs 53. Det här är en spelare som tillsammans med Mario Williams och Jerry Hughes på kanterna kommer vara en mardrömsmotståndare för alla lag i ligan. Preston Brown hade en fantastisk rookiesäsong och radade upp hela 109 tacklingar på endast 14 starter, fantastiska stats för en rookie. Jag ser bara att Brown tar steg framåt i sin utveckling och kommer bli en viktig kugge i ett Bills försvar som har potential att bli ligans bästa.

4. Detroit Lions - Haloti Ngata (DT), DeAndre Levy (OL8)
Levy är tillsammans med Lavonte David ligans bästa outside linebackers i deras defensiva 4-3 schema, en position som inte skapar de stora rubriken då försvarsuppgifterna oftast inte handlar om att ta sig fram till quarterbacken. i Detroits 4-3 defensiva schema så hade Levy ett extremt produktiv år ifjol och hamnade tvåa bakom Kuechly med 151 totala tacklingar. Levy är en komplett linebacker och har förmågan att ta sig snabbt från sida till sida för att stoppa rushen utlängs med kanterna samt har stor kompetens i att båda täcka tight ends som running backs i zon samt man-man försvar vid passförsök. Haloti Ngata behöver ingen större presentation för de som följt Ravens och med Ngata så får Detroit en mycket kapabel ersättare till Suh som valde att testa free agency. Även om Ngata börjar komma till åren så är jag säker på att Detroit kan krama ur åtminstone två produktiva år till ur detta defensiva monster. Tillsammans med Terell Suggs och Elvis Dumervil så har Ngata skapat ett fruktat försvar i Baltimore och jag förväntar mig att Detroit även kommande säsong kommer att kunna eliminera motståndarlagens rush attack, och skapa ett väldigt endimensionellt spel med mycket pass plays vilket underlättar enormt för deras defensiva koordinator Teryl Austin (som innan Detroit var i just Baltimore och jobbade som DB coach).

3. Kansas City Chiefs - Dontarie Poe (DT), Justin Houston (OL8)
Kansas har ett försvar i toppklass och tillät enbart 17.6 poäng/match ifjol och endast Seattle tillät mindre pass yards/match. Detta har Justin Houston en enorm del i med sina 22 sacks och han var med det endast en sack ifrån att slå NFL rekordet. Att ha en sådan störande kraft i sitt lag som hela tiden kan pressa motståndarens QB ger dig ett enormt övertag. Frågan är om Houston kan återupprepa sin bedrift? Tillsammans med extremt atletiska Poe (40 yards på 4.98 sekunder med nästan 160 kg muskler) så kan de tillsammans trycka ihop pocketen och tvinga motståndarna att snabbt göra sig av med bollen, vilket underlättar för resten av försvarets defensiva backar. Kansas förlängde precis med Houston och gav honom ett monsterkontrakt, något jag inte hoppas de behöver ångra. Med totalt 28 sacks ihop så är det svårt att inte ha med dessa atleter på listan.

2. Miami Dolphins - Ndamukong Suh (DT), Jelani Jenkins (OL8)
Tack vare Suhs övergång till Miami så tappar Detroit sin mest dominanta försvarsspelare. Suh har en enorm förmåga att stoppa rushen med sin storlek och styrka och var största anledningen (tillsammans med DeAndre Levy) till att Detroit hade ett av ligans bästa försvar där de ledde ligan i rush yards tillåtna (69.3 yards/match) samt hade endast Seattle framför sig i totala tillåtna yards (300.9 yards/match). Suh har förmågan att omedelbart förbättra ett försvar och detta kommer nu Miami kunna utnyttja. Jelani Jenkins är liksom ettan på denna listan en spelare som glider under radarn hos de flesta. 2014 var ett mycket produktivt år för Jenkins med 110 tackles och 3.5 sacks. Med Suh i laget kommer Jenkins kunna dominera ännu mer och det här kommer bli ett fruktat försvar för runnings backs.

1. Tampa Bay Buccaneers - Gerald McCoy (DT), Lavonte David (OL8)
Mitt stressfyllda Tampahjärta kan i alla fall sova gott med vetskapen om innehavet utav två av ligans bästa och mest dominanta spelare på försvarssidan. Lavonte David hör till ligans bästa linebackers tillsammans med Kuechly och Levy, men är troligtvis tillsammans med Levy bland de mest underskattade spelarna. David har dominerat stort som hjärtat i Tampa Bays försvar där han stod för otroliga 146 tackles på endast 14 matcher. Med det är han bara 7 tackles efter Kuechly på 153 kombinerade tacklingar, dock spelade Kuechly alla 16 matcher. Vem vet vad David kan åstadkomma nu om han får spela en hel säsong? McCoy är tillsammans med Suh ligans bästa defensive tackles och är fantastisk på att stoppa rushen, men kan även trycka ner pocketen och kräver alltid dubbel uppvaktning från motståndarnas offensiva linje. Med tanke på att båda spelarna är inne i sin prime och har många år kvar att spela så har Tampa Bay den bästa ryggraden och två extremt talangfulla spelare som kan leda deras försvar.

HQ